«Ναι» στο γλεντι αλλα με υπευθυνοτητα

Είναι γεγονός ότι την Τσικνοπέμπτη οι προγραμματισμένες αποκριάτικες  εκδηλώσεις τόσο της ΔΚΕΠΠΑΚ Κομοτηνής όσο και του Συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Trelacademy έκαναν πραγματικότητα εικόνες που στην πόλη μας είχαμε να δούμε πολλά χρόνια.
 
Όλη η πόλη, μικροί και μεγάλοι, καρναβαλιστές και μη ξεχύθηκαν από το απόγευμα στους δρόμους της πόλης για να γιορτάσουν την αποκριά και να τσικνίσουν, ενώ  κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου έγιναν ένα στην κυριολεξία, χορεύοντας υπό τους ήχους παραδοσιακών βορειοελλαδίτικων τραγουδιών και όχι μόνο.
 
Παρά τις πολύ όμορφες, αισιόδοξες και πρωτόγνωρες εικόνες που μας χάρισε η προχθεσινή ημέρα όμως, συναντήσαμε και άλλες καθόλου «όμορφες» εικόνες στην πόλη μας, όπως αυτή που εμπεριέχει το σχόλιο, με τα σκουπίδια των συμπολιτών μας που έδωσαν το παρών, γλέντησαν και αποχώρησαν δίχως να σκεφτούν την καθαριότητα του δημοσίου χώρου, να «στολίζουν» το άγαλμα του μαθηματικoύ Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, αλλά και εικόνες από νεαρούς και νεαρές σε κωματώδη σχεδόν κατάσταση λόγω μέθης που τους «περιμάζευαν» τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
 
Σαφέστατα και κατανοούμε την υπερβολή που διακατέχει σχεδόν τα πάντα κάθε χρόνο τέτοια μέρα, όπως επίσης και το άκρως εορταστικό κλίμα που υπήρχε διάχυτο, και σαφέστατα επίσης επικροτούμε οτιδήποτε γίνεται και μάλιστα επιτυχημένα για την πόλη και τους πολίτες της, ωστόσο τόσο το γλέντι και η διασκέδαση, όσο και το ποτό, χρειάζονται και μία κάποια ευθύνη από πλευράς όλων μας.
 
Την επόμενη φορά λοιπόν ας χορέψουμε και ας πιούμε και ας διασκεδάσουμε έχοντας την αίσθηση της ευθύνης στο μυαλό μας, είτε αυτό αφορά τον ίδιο μας τον εαυτό είτε την κοινωνία και τους συμπολίτες μας γενικότερα. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.