«Ναι» στην οικονομικη ενισχυση δυο πυροπληκτων απο το δημοτικο συμβουλιο Κομοτηνης

Μετά από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής, «πράσινο φως» για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε δύο συμπολίτες μας που επλήγησαν από αιφνίδιο γεγονός και συγκεκριμένα από πυρκαγιά στις οικείες τους, άναψε τη Δευτέρα και το δημοτικό συμβούλιο. Στα μέλη του οργάνου τέθηκαν υπόψη δύο περιστατικά, που συνέβησαν το Νοέμβριο του 2015 και τον Φεβρουάριου του τρέχοντος έτους, και είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε μονοκατοικία στην πρώτη περίπτωση και ολοσχερούς καταστροφής διαμερίσματος στη δεύτερη.
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Νοεμβρίου του 2015 είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε μονοκατοικία στον οικισμό της Μελέτης, από την οποία κάηκαν είδη κλινόστρωσης, έπιπλα, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, καθώς και διάφορα ατομικά και οικογενειακά έγγραφα, σχέδια σπιτιού και χρήματα του ιδιοκτήτη της κατοικίας Μ.Ζ. Από πυρκαγιά επίσης που είχε εκδηλωθεί στις 12 του περασμένου Φεβρουαρίου στον πρώτο όροφο διπλοκατοικίας στον Ήφαιστο, κάηκε ολοσχερώς ένα διαμέρισμα, ιδιοκτησίας Ι.Α., με εμβαδό περί τα 30 τ.μ.
 
Από τα δικαιολογητικά που συγκεντρώθηκαν και από την επιτόπια έρευνα, που διεξήγαγε η κοινωνική λειτουργός του δήμου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω πυρόπληκτοι χρήζουν άμεσης οικονομικής στήριξης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη σχετική νομοθεσία, και έτσι αποφασίστηκε να χορηγηθεί το ποσό των 1.000 ευρώ στον καθένα. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.