Ναγκορνο Καραμπαχ: Οι Αρμενιοι καινε τα σπιτια τους στο Αρτσαχ

«Αζέροι, δεν θα μείνετε σε αυτά», φώναξαν Αρμένιοι κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την συμφωνία που υπεγράφη

Ακατανόητη στάση φαίνεται να τηρεί η Ρωσία το τελευταίο διάστημα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς δεν αντέδρασε στην κατάρριψη του ελικοπτέρου Μi-24. Το Κρεμλίνο τόνισε πως δέχεται την συγγνώμη του Αλίγιεφ, καθώς έδωσε άμεση εντολή ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν έρευνες για το πως έλαβε χώρα το συμβάν.

Την ίδια στιγμή, οι Αρμένιοι προχώρησαν σε μία συγκλονιστική κίνηση στο Αρτσάχ, οι οποίοι καίνε τα σπίτια τους στην περιοχή Karvachar (Aρτσάχ).

Με αυτό τον τρόπο οι Αρμένιοι θέλουν να παραδώσουν καμμένη γη στους Αζέρους. Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές, καθώς δεκάδες άνθρωποι φεύγουν από το Αρτσάχ. Μάζεψαν όλη την περιουσία τους και κατευθύνονται προς Αρμενία, με σκοπό να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Εν τω μεταξύ, για μια ακόμη φορά διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους του Γιερεβάν, ζητώντας «την κεφαλή επί πίνακι» του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, τον οποίο χαρακτήριζαν προδότη για την υπογραφή συνθήκης με το Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Πληροφορίες από pentapostagma.gr
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.