Να προλαβει την 1η Ιανουαριου για την καθαριοτητα των Δημοτικων κτιριων «τρεχει» ο Δημος Κομοτηνης

Ο τακτικός διαγωνισμός καθυστερεί λόγω προδικαστικών προσφυγών, προάγοντας την λύση της τετραμηνιαίας (2+2) σύμβασης

Στη λύση της δίμηνης σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για ακόμα δύο μήνες, όσο αφορά στην καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων και ιατρείων του Δήμου από 1η Ιανουαρίου φαίνεται να προσφεύγει ο Δήμος Κομοτηνής, λόγω της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του ετήσιου διαγωνισμού που έχει κολλήσει στις προδικαστικές προσφυγές.

Ο Δήμος προχωρά κάθε χρόνο σε διαγωνισμό για εργασίες καθαριότητας δημοτικών κτιρίων και ιατρείων του, για ένα έτος, με τους διαγωνισμούς να γίνονται αρκετά νωρίς ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην ανάληψη της εργασίας στην αρχή του χρόνου.

Έτσι και φέτος, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Κομοτηνής δημοσίευσε ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό(σε συμμόρφωση των αποφάσεων της Α.Ε.Π.Π. στις προσφυγές κατά των όρων) γιατην ανάδειξη αναδόχου για τις εργασίες, εκτιμώμενης αξίας 313.237,62 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν έξι υποψήφιοι ανάδοχοι, με την οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής να αναδεικνύει, στις 10 Νοεμβρίου, προσωρινό ανάδοχο για τον διαγωνισμό.

Όμως η διαδικασία σταμάτησε εκεί, μιας και υποβλήθηκαν τρεις προδικαστικές προσφυγέςαπό υποψήφιους αναδόχους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχει ανάδοχος στη 1 Ιανουαρίου.

Βάσει των προδικαστικών προσφυγών και των αιτημάτων αναστολής είναι βέβαιοπως δεν θα αναδειχθεί μέχρι τότε, διότι η εξέταση τωνπροδικαστικών προσφυγών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου 2021.Επιπλέον η Αρχή εξέτασηςπροδικαστικών προσφυγών έχει δικαίωμα να αποστείλει την απόφαση εντός 20ημερών από την εξέτασή της και εκκρεμούν ακόμα στάδια μέχρι την οριστικήανάδειξη του αναδόχου (όπως απόφαση επί δικαιολογητικών κατακύρωσης και προσυμβατικός έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία ελεγκτικού συνεδρίου Ν.Ροδόπης). Επίσης μαζί με τις προσφυγές έχει κατατεθεί και αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της οικονομικής επιτροπής και προσωρινών μέτρων.

Για αυτό και η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό, για Εργασίες Καθαριότητας Δημοτικών Κτιρίων και Ιατρείων από 01-01-2021 για δύο μήνες με δυνατότητα ισόχρονης παράτασης, με την επιπλέον μνεία της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.Το κόστος, και για τους τέσσερις μήνες (2+2) προϋπολογίζεται στις 128.935,30 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.