Να λυθει το προβλημα στελεχωσης

Σε φιλική γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Περπατώ», σε μια προσπάθεια να προσφέρει στα μέλη του μια όμορφη βραδιά.

Ιδιαίτερη βραδιά αποτελεί για τα μέλη του Συλλόγου η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας. «Δεν είναι απλά μια όμορφη βραδιά για να περάσουν καλά τα μέλη του Συλλόγου, αλλά κάτι ιδιαίτερο. Γι’ αυτό και προσπαθούμε κάθε φορά να κάνουμε πιο όμορφη και πιο ιδιαίτερη αυτή την εκδήλωση», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Περπατώ» Άλεξ Ταξιλδάρης, ενώ ταυτόχρονα ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «Χρόνια Πολλά» και «Δημιουργικό το 2008». Επίσης, ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες της πόλης για την προσφορά τους, «γιατί στήριξαν με την προσφορά τους για να γίνει πιο όμορφη η λαχειοφόρος αγορά, ώστε να συγκεντρωθούν έξτρα χρήματα για τον Σύλλογο».

Περισσότερη έμφαση στο θέμα του προσωπικού -που θα απασχοληθεί στο Σύλλογο- από την Τοπική Αυτοδιοίκηση περιμένει από τη νέα χρονιά ο Σύλλογος «Περπατώ» δια στόματος του προέδρου του κ. Ταξιλδάρη, καθώς η νέα χρονιά ξεκίνησε με πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Παρόλο που έγινε ανανέωση συμβάσεων των 7 εργαζομένων του Συλλόγου από το Δήμο Κομοτηνής, ο Σύλλογος λειτουργεί χωρίς μόνιμη γραμματειακή υποστήριξη και κοινωνική λειτουργό. «Η νέα χρονιά ξεκίνησε χωρίς το δεδομένο και αναμενόμενο, χωρίς την κάλυψη του προσωπικού για την γραμματειακή υποστήριξη του Συλλόγου. Πιστεύω ότι θα βρούμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε νέα κοινωνική λειτουργό που θα είναι η υπεύθυνη για την εκπαίδευση των φοιτητών, οι οποίοι κάνουν πρακτική εξάσκηση από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, αλλά και για τη γραμματειακή υποστήριξη».

Ενθαρρυντικό γεγονός σ’ όλη αυτή την κατάσταση είναι η προσφορά των εθελοντών μέσα από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Συλλόγου, όπως τόνισε ο Α. Ταξιλδάρης. «Δύναμη να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας μάς δίνει η συμμετοχή των εθελοντών, δηλαδή των απλών πολιτών της Κομοτηνής σε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στον Σύλλογο, όσον αφορά τα καλλιτεχνικά, τα μαθήματα εκμάθησης Η/Υ, Αγγλικών, την κολύμβηση, τις διάφορες ομάδες σχολικής υποστήριξης. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότερες φορές έχουμε εθελοντές από τα μέλη του Συλλόγου». Περίπου 200 είναι τα μέλη του Συλλόγου σε επίπεδο του νομού, αλλά χρειάζονται περισσότερα ενεργά μελή ούτως ώστε να εξασφαλιστεί πιο εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου, σύμφωνα με τον πρόεδρό του.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.