Να κατεβουμε στους δρομους

Τώρα που ηχούν τα τύμπανα του πολέμου, που η λογική της τυφλής βίας απλώνεται πάνω στον κόσμο, τώρα είναι η ώρα των πολιτών, των φιλειρηνικών κινημάτων, της αριστεράς, να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Τώρα πρέπει να βγούμε μαζικά στους δρόμους, να διαδηλώσουμε, να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στα πολεμικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στις κραυγές μίσους, στις ρατσιστικές επιθέσεις, στο διαχωρισμό του κόσμου μας σε «καλούς» και «κακούς», σε «πολιτισμένους» και «απολίτιστους». Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των δυνάμεων της αριστεράς, της οικολογίας και των κινημάτων αμφισβήτησης, μια φωνή που είναι ριζικά και κατηγορηματικά αντίθετη με τις δολοφονικές – τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και από την πολιτική που τροφοδοτεί τα αδιέξοδα, την απόγνωση, το μίσος. Την πολιτική, που στο όνομα της παγκόσμιας κυριαρχίας οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, στο απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, στα προσφυγικά καραβάνια που πάνε στο πουθενά.

Να κατέβουμε στους δρόμους. Να γεμίσουμε τις πλατείες. Να υπερασπίσουμε τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά μας δικαιώματα. Να πούμε όχι στο ΝΑΤΟ και στην εμπλοκή με οποιοδήποτε τρόπο της Ελλάδας στον πόλεμο. Να προβάλλουμε την προοπτική ενός άλλου κόσμου χωρίς πείνα διακρίσεις, πολέμους, ενός κόσμου της ισότητας, της πολυχρωμίας, της συνύπαρξης. Και αυτός ο κόσμος είναι εφικτός.

Η ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά) θα συμμετάσχει σε όλες τις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στα πλαίσια αυτών των αρχών, αυτών των στόχων. Θα είναι την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, στηρίζοντας την πρωτοβουλία αριστερών οικολογικών εντύπων. Θα είναι το Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα στην εκδήλωση που οργανώνει επιτροπή από οργανώσεις, διανοούμενους, καλλιτέχνες και προσωπικότητες της αριστεράς.Θα είμαστε οπουδήποτε χρειαστεί, για να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στη δημιουργία ενός παγκόσμιου φράγματος για μην περάσει για άλλη μία φορά ο πόλεμος.

Η Γραμματεία της ΑΚΟΑ

Αθήνα 26-9-2001

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.