Να δηλωσουν τη ζημια

Μικρή η ανταπόκριση των μελών του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης που κλήθηκαν να δηλώσουν τη ζημιά -που προκλήθηκε στις επιχειρήσεις τους μετά από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις- μετά την αποστολή της σχετικής επιστολής προς τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Σε άλλη επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, το κυβερνητικό κλιμάκιο, και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων η Διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ζητά να συμπεριληφθούν οι επαγγελματίες του νομού Ροδόπης στην ίδια κατάταξη με τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Σε επιστολή προς τα μέλη του το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ζήτησε να δηλώσουν στο Επιμελητήριο τη ζημιά που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν αποζημίωση. «Στείλαμε προς τα μέλη του Επιμελητηρίου μας μια επιστολή, με την οποία ζητάμε να δηλώσουν τη ζημιά που έχουν πάθει, να καταγράψει το Επιμελητήριο τις ζημιές ούτως ώστε να τις στείλει στα αρμόδια όργανα της πολιτείας για να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Κωνσταντίνο Λιούρτα.

Ελάχιστο είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των επαγγελματιών, καθώς μόνο (!) τρεις επαγγελματίες απευθύνθηκαν στο Επιμελητήριο για να δηλώσουν τη ζημιά που προκλήθηκε στις επιχειρήσεις τους από τις πρόσφατες καταστροφικές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νομό μας. Ο κ. Λιούρτας χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτού του είδους αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς των επαγγελματιών, δεδομένου ότι σοβαρή ζημιά έχουν πάθει κάποιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ΒΙ.ΠΕ. της Κομοτηνής, όπως και στη Μελέτη του Δήμου Αιγείρου. «Στη Βιομηχανική Περιοχή οι άνθρωποι έχουν πάθει σοβαρή ζημιά. Επίσης, στη Μελέτη ισοπεδώθηκε το μαγαζί ενός μαραγκού, ο οποίος δεν ήρθε να το δηλώσει. Μακάρι να απευθυνθούν στη Νομαρχία ή στο Δήμο όπου να καταγράψουν τις ζημιές τους και να πάρουν κάποια επιχορήγηση».

Σε άλλη επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, το κυβερνητικό κλιμάκιο, και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων η Διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ζητά να συμπεριληφθούν οι επαγγελματίες του νομού μας στην ίδια κατάταξη με τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. «Ζητήσαμε να συμπεριληφθούν οι επαγγελματίες της Ροδόπης στην ίδια διάταξη με τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Περιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα εισακουστεί το αίτημά μας και θα εισακουστεί το αίτημά μας και θα ανασάνουν λίγο και οι ντόπιοι επαγγελματίες».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.