«Να αναγνωρισθει το επαγγελμα μας ως επικινδυνο και ανθυγιεινο»

Με το σύνθημα «Συνεχίζουμε τον αγώνα, για αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, μέχρι τελικής δικαίωσης» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η 11η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε ο διοικητικός – οικονομικός απολογισμός έτους 2004-2005 και προϋπολογισμός για το έτος 2006, καθώς και η απονομή αναμνηστικών πλακετών στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Ροδόπης και συγκεκριμένα στον κ. Ταξόπουλο καθώς και στον αστυνομικό Γεώργιο Λάσσο.

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο διοικητικός – οικονομικός απολογισμός έτους 2004-2005 και προϋπολογισμός για το έτος 2006 της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέλευσης. Στο ψήφισμα, το οποίο εκδόθηκε στο τέλος της συνέλευσης και εγκρίθηκε από τα μέλη της, καταγράφονται θεσμικά, οικονομικά και τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς και αφορούν στην παροχή υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.

Τη διάθεση των αστυνομικών του νομού να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, που δεν βρήκαν την απαιτούμενη απήχηση στην πολιτεία, μετέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης Ιωάννης Τσαβδαρτζής.

«Έχουμε τη διάθεση και την εμπειρία των δέκα χρόνων που συμπληρώσαμε πέρσι για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Πιστεύουμε ότι η επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν θα συμβάλλει στο να αναβαθμίσει ποιοτικά ο αστυνομικός τις υπηρεσίες που προσφέρει στους συμπολίτες μας, καθώς και στο να προάγουμε τα οικονομικά, ασφαλιστικά αιτήματα των συναδέλφων μας».

Χρονιά μεγάλων προσδοκιών και κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον κ. Τσαβδαρτζή, ήταν η χρονιά που πέρασε διότι πολλά από τα ζητήματα που τους είχαν υποσχεθεί δεν έχουν υλοποιηθεί.

Η αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, η αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών-ανακατανομή αστυνομικού προσωπικού, η δια βίου εκπαίδευση των αστυνομικών είναι μερικά από τα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων. Αναφερόμενος στα αιτήματα αυτά, ο κ. Τσαβδαρτζής τόνισε ότι «τα κόμματα στη Βουλή αρνήθηκαν αυτό που είχαν υποσχεθεί και ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι το επάγγελμά μας δεν είναι επικίνδυνο. Δεν προχωρά και το θέμα το οποίο έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, που πολλές φορές είχε επαναληφθεί από τον υπουργό. Υπάρχουν 4000 κενά που υπολείπονται και έχουν να κάνουν με την αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών-ανακατανομή αστυνομικού προσωπικού. Επίσης, σε τοπικό επίπεδο πρέπει να τελειώσουν τα έργα στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, τα οποία σχετίζονται με την ποιότητα της εκπαίδευσης. Όσον αφορά στην επέκταση των διατάξεων του κώδικα μεταθέσεων, πρόκειται όχι μόνο για οικονομικό θέμα αλλά και για θεσμικό».

Ενθαρρυντικό γεγονός για το Σωματείο υπήρξε η παρουσία μεγάλου αριθμού νέων σε ηλικία αστυνομικών αλλά και γυναικών αστυνομικών στη φετινή γενική συνέλευση που δείχνει την στήριξή τους στην προσπάθεια του Σωματείου, η οποία έχει ξεκινήσει πριν από δέκα χρόνια και έχει να κάνει με τη διεκδίκηση των αιτημάτων αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. «Ο αστυνομικός πρέπει να διαφυλάσσει παράλληλα και τα εργασιακά του δικαιώματα», είπε ο κ. Τσαβδαρτζής αναφερόμενος στον περιορισμό των δικαιωμάτων του αστυνομικού που παρατηρείται, «διότι ο αστυνομικός που δεν είναι ασφαλής δεν μπορεί να προσφέρει και ασφάλεια στον συμπολίτη μας.

Και η νέα χρονιά θα είναι μια χρονιά διεκδικήσεων και προσπαθειών προκειμένου να βρουν αίσιο τέλος τα αιτήματά μας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ. κ. Τσαβδαρτζής και ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Κυριαζίδης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, έδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Ροδόπης και συγκεκριμένα στον κ. Ταξόπουλο για τη στήριξή της στους αστυνομικούς υπαλλήλους του νομού μέσα από ερωτήσεις και αναφορές που γίνονται προς τον υπουργό, καθώς στον αστυνομικό Γεώργιο Λάσσο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2003 είχε τραυματιστεί επικίνδυνα από επίθεση με χημικά στο υπουργείο Οικονομικών.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.