Ν. Γκαρα: «Ηλικιωμενοι πληρωνουν απο την τσεπη τους ασθενοφορα για να μεταφερθουν απο και προς τα Νοσοκομεια»

Ως Αναφορά στη ΒτΕ κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου

Την επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καταγγελίες και δημοσιεύματα για τη μεταφορά ασθενών, κυρίως ηλικιωμένων συνταξιούχων, με ιδιωτικά ασθενοφόρα «από και προς τα Νοσοκομεία της περιοχής μας», κατέθεσε ως Αναφορά η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι αναγκάζονται να πληρώσουν από τη τσέπη τους 100 και 150 ευρώ για την μεταφορά τους στα Νοσοκομεία,  λόγω της αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, θα πρέπει να διευκρινιστεί και να ξεκαθαριστεί τίνος αρμοδιότητα είναι οι δευτερογενείς μεταφορές ασθενών ενώ ταυτόχρονα ζητείται  να προχωρήσουν οι προσλήψεις σε προσωπικού, αλλά και η ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ με νέα οχήματα, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα και λόγω της  ευαισθησίας που πάντα οφείλει να επιδεικνύει το κράτος ιδιαίτερα απέναντι στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, η κα Γκαρά ζητά και αναμένει από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει προσεκτικά την κατάσταση και να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.