Ν.Χαρδαλιας: «Θεωρω οτι ουτε τον Αυγουστο πρεπει να γινουν πανηγυρια»

Στα 435 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα στη χώρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς επέστρεψε από σήμερα στην τηλεοπτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η οποία θα γίνεται κάθε Τρίτη στη 1 το μεσημέρι και θα αφορά επιχειρησιακά ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας.

Περιγράφοντας την υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα, ο υφυπουργός δήλωσε πως ο ιός είναι εκεί έξω, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και ανέφερε χαρακτηριστικά πως στις διακοπές «χαλαρώνουμε μόνο ως προς τους ρυθμούς, όχι ως προς το πόσο προσεκτικοί είμαστε».

Από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος Sars-CoV2 έχουν καταγραφεί στη χώρα 4.007 κρούσματα, εκ των οποίων 435 είναι ενεργά σήμερα, 1.030 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, 2.337 ανάρρωσαν στο σπίτι τους και 195 υπέκυψαν στην Covid-19.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε και στοιχεία για τις πρώτες 19 ημέρες που άνοιξαν τα σύνορα της χώρας λέγοντας πως «από 1-19 Ιουλίου, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα 918.032 άτομα. Συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια πέρασαν 620.652 άτομα, από τα λιμάνια 48.720, από τα χερσαία σύνορα 248.660. Παράλληλα, ο αριθμός ελέγχων το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχεται σε 127.900. Συγκεκριμένα στα αεροδρόμια έγιναν 98.284 έλεγχοι, στα λιμάνια 6.119 και στα χερσαία σύνορα 23.497. Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται συνολικά σε 295 από 1- 19 Ιουλίου, 53 είναι ακόμα ενεργά, 35 μη ενεργά, οι υπόλοιποι επέστρεψαν. Το 76% των εισερχόμενων κρουσμάτων είναι από τις χώρες της Βαλκανικής. Πρώτη σε θετικά κρούσματα είναι η Σερβία».

Επιπλέον δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown ως εργαλείο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, λέγοντας όμως ότι «πολύ δύσκολα θα φτάσουμε εκεί αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο».

Αναφορικά με τα πανηγύρια ο υφυπουργός είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα, διότι είναι ακόμα νωρίς, και συμπλήρωσε: «Προσωπικά θεωρώ ότι και τον Αύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν πανηγύρια. Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς πανηγύρια, αφού ο κίνδυνος από τον συνωστισμό είναι σημαντικά υψηλότερος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.