Ν. Χαρδαλιας : «Φρενο» στις μετακινησεις σε ολη τη χωρα μετα τις 9 το βραδυ

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας

Νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 13 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 σε όλη τη χώρα
  • Μετακίνηση μόνο για εργασία, υγεία και μικρή βόλτα κατοικιδίου
  • Τηλεργασία: Κάθε Οργανισμός υποχρεούται να λειτουργεί με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και να διαθέτει έκθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή

Οπως τόνισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας από την ερχόμενη Παρασκευή θα επιτρέπονται μετακινήσεις μετά τις 21:00 μόνο για τους εξής λόγους:

  • Εργασία
  • Υγεία
  • Συνοδεία κατοικίδιων

Η μικρή βόλτα κατοικιδίου αφορά σε περιοχή πολύ κοντά στο σπίτι. Οσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, ενώ όσον αφορά στα θέματα υγείας επιτρέπεται η έξοδος μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις. 

Εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033 και τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ με γνώμονα να αντέξει το σύστημα υγείας σε αυτό το δεύτερο κύμα πανδημίας. Εδώ και πολλές εβδομάδες οι εισαγωγές σε σχέση με τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερες και έτσι επιβαρύνονται και οι κλίνες ΜΕΘ αλλά και γενικότερα οι κλίνες των νοσοκομείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.