Ν Χαρδαλιας απο Σμινθη: «Το κρατος ειναι ετοιμο θα κανει αυτα που πρεπει να κανει, μαζι με την αυτοδιοικηση»

Συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μύκης και επισκέφτηκε τον Εχίνο, που βρίσκεται σε καραντίνα

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έφτασε με ελικόπτερο στη Σμίνθη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, για να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς και εμπλεκόμενους στα θέματα ρύθμισης της καραντίνας του Εχίνου στο δημαρχείο Μύκης.
 
Εκεί παραβρέθηκαν ο οικοδεσπότης, δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ευφραιμίδης, δήμαρχοι και βουλευτές του νομού, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, η τοπική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι εμπλεκόμενοι με σκοπό να μεταφέρουν ζητήματα που απασχολούν, όχι μόνο σχετικά με την καραντίνα του Εχίνου, αλλά με την προστασία της Δημόσιας Υγείας στο νομό.
 
Μάλιστα στον Υφυπουργό τέθηκαν και ζητήματα επάρκειας τόσο ιατρικού προσωπικού, όσο και υλικών.
 
Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τον αποκλεισμένο Εχίνο και μετέβη στο ΚΥ του οικισμού, προκειμένου να εποπτεύσει την τήρηση του μέτρου και να συγχαρεί τους κατοίκους για τη συμμόρφωση με το μέτρο.

 

Απαραίτητη η συνέχιση της επόπτευσης

 
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Δημαρχείο, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως συζητήθηκαν τόσο θέματα του Εχίνου, όσο και γενικότερα ζητήματα της περιοχής και της Θράκης, με έμφαση γενικότερα στην επιδημιολογική κατάσταση.
 
Συνέστησε δε σε όλους να μείνουν πιστοί στον τρόπο ζωής αυτή την περίοδο, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η απάντηση σε αυτό τον εφιάλτη είναι να μένουμε όλοι στο σπίτι.
 
«Ο μόνος τρόπος να νικηθεί ο ιός είναι να μένουμε όλοι σπίτι. Να αφήσουμε τις εκπτώσεις, να αφήσουμε τις δικαιολογίες, ή δεύτερη σκέψη και να μείνουμε σπίτι. Το κράτος είναι έτοιμο θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, μαζί με την αυτοδιοίκηση» σημείωσε.
 
Αναφέρθηκε δε και στους φοιτητές από την Τουρκία που επέστρεψαν το Σάββατο στην χώρα μας, σημειώνοντας πως θα έχουμε τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.
 
Όσοι είναι θετικοί θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο, εκείνοι που είναι αρνητικοί θα έχουν τη δυνατότητα είτε να παραμείνουν, είτε να γυρίσουν στα σπίτια τους, εκτός φυσικά από όσους είναι από τον Εχίνο, μιας και λόγω της Καραντίνας δεν μπορεί κανείς ούτε να βγει, αλλά ούτε να μπει.
 
Τέλος, ως προς την πιθανότητα επέκτασης της καραντίνας, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στην Κοζάνη, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται ανάλογα με την κατάσταση, κάτι που θα γίνει όταν πλησιάζει η ολοκλήρωση του 14ήμερου αποκλεισμού του οικισμού.

 

Συμμέτοχες στην προσπάθεια οι τοπικές αρχές

 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν τόνισε πως τόσο ο Υφυπουργός, όσο και ο Περιφερειάρχης στάθηκαν δίπλα στο Δήμο από την πρώτη στιγμή.
 
Τόνισε δε πως σήμερα, που δοκιμάζεται όλος ο κόσμος, το θέμα είναι αυτή τη δοκιμασία και πίεση πόσο θα μπορέσουν να την ελέγξουν και να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που θα βγουν στην πορεία.
 
«Υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα, έγιναν πολλά λάθη, δεν ξέραμε, δεν ήταν κάτι που το είχαμε αντιμετωπίσει ξανά» σημείωσε.
 
Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος τέλος, αφού μίλησε για την υποδοχή των φοιτητών, ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι η ροή αυτή θα συνεχιστεί, και η Περιφέρεια θα είναι εδώ για να αντιμετωπίσει ό,τι παρουσιαστεί.
 
 
Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το «Εμπρός» Ξάνθης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.