Ν. Χαρδαλιας: «Απαγορευονται Take away σε ποτα και τα ατυπα παρτι»

Αυστηρή σύσταση του υφ. Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος προειδοποίησε ότι προβλέπονται ποινικές κυρώσεις

Σχετικά με την πορεία εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο αναφέρθηκε ότι κυρίως στην επαρχία, υπάρχουν καταστήματα που κάνουν δήθεν take away και σερβίρουν ποτά, ενώ κόσμος συνωστίζεται έξω από αυτά.

«Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα», τόνισε ο ίδιος, αφού υπογράμμισε «πως έχει ξεκινήσει μια νέα καθημερινότητα, ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη για την επόμενη πορεία. Οι συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Η εικόνα μπαρ κυρίως στην επαρχία, με πολλούς συγκεντρωμένους, με μουσική, για δήθεν take away ποτά, προσβάλλει όλους μας».

«Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτυ και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Όπως επίσης δεν επιτρέπεται να παίζουν μουσική στη διαπασών στις 11 το βράδυ. Γι’ αυτό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και σε αυτό το επίπεδο ενεργοποιούνται από σήμερα, οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις», δήλωσε ο υφυπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.