«Ν’ αξιοποιησουμε το προγραμμα ΘΗΣΕΑΣ»

H μεταφορά εντός του έτους στο νέο δημοτικό κατάστημα θα ενεργοποιήσει μια σειρά από αλλαγές στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου Φιλύρας, σύμφωνα με το δήμαρχο που έχει ως σύνθημα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Οι στόχοι που τέθηκαν για το 2005 από το δήμο Φιλύρας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των έργων και των δράσεων στηρίζονται στην αξιοποίηση σε μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων που δίνει το νέο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Στο πρόγραμμα προτείνονται βασικά έργα υποδομών. Η ανέγερση δημοτικού καταστήματος, έργο συνεχιζόμενο από το «ΕΠΤΑ», ύψους 150.000 ευρώ. Το ποσό αφορά την περαίωση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, ενώ στο κτίριο έχουν ήδη τοποθετηθεί τα κουφώματα και είναι στο τελικό στάδιο κατασκευής.

Ο δήμος Φιλύρας περιλαμβάνει 20 οικισμούς και η καλή κατάσταση του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη. Η βελτίωση της οδοποιίας του δήμου Φιλύρας είναι προτεινόμενο έργο, ύψους 700.000 ευρώ, οι επεμβάσεις σε ρέματα είναι ύψους 400.000 ευρώ, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης προσδιορίζονται στα 500.000 ευρώ καθώς προτείνεται μέσα από το «ΘΗΣΕΑ» η ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου, ύψους 500.000 ευρώ.

Τα έργα που απαιτούνται για την άρδευση έχουν υψηλό κόστος, με συνέπεια να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους ίδιους τους δήμους. Το θετικό είναι ότι ο δήμος Φιλύρας δεν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο κεφάλαιο άρδευση – ύδρευση και ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται παλιές γεωτρήσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα του δήμου Φιλύρας, όπως και των περισσότερων καποδιστριακών δήμων, είναι η σύνταξη των μελετών. Μην έχοντας την κατάλληλη υπηρεσία με το απαραίτητο προσωπικό οι καθυστερήσεις είναι αυτονόητες, γιατί οι δήμοι στηρίζονται στην ΤΥΔΚ.

Εξυπηρέτηση πολιτών

«Στοχεύουμε στην υλοποίηση έργων υποδομής, μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Φιλύρας, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα» σημειώνει ο δήμαρχος για να προσθέσει: «Μας ενδιαφέρει η ένταξη δράσεων στα προγράμματα της περιφέρειας ΑΜ-Θ, σύμφωνα με τις ανάγκες του δήμου και σε συνάρτηση με τα μέτρα που θα προκηρυχθούν. Σχεδιάζουμε μέσα στο 2005 να μεταφερθούμε στο νέο δημαρχιακό κατάστημα, που είναι υπό κατασκευή και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε στην καλύτερη οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου. Επιδιώκουμε την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των δημοτών μας, με τον ταχύτερο κι εποικοδομητικότερο τρόπο, συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια των προηγούμενων ετών».

Προκειμένου για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών ξεκινάει ένα πρόγραμμα σύζευξης για ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και αρχείο. «Θα αναπτυχθεί επικοινωνία με τα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα. Τα νέα συστήματα θα εφαρμοστούν με τη μεταφορά στο νέο κατάστημα» εξηγεί ο Κιασήφ Χακή Χασάν.

Η ετοιμότητα είναι μια λέξη κλειδί για τους καποδιστριακούς δήμους που γνωρίζουν ότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα κι εκ των ενόντων. «Δίνουμε έμφαση στη συντήρηση και υλοποίηση μικροέργων άμυνας, με συνεχή επαγρύπνηση και παρακολούθηση των εκάστοτε αναγκών στα δίκτυα αποχέτευσης – ύδρευσης – άρδευσης» καταλήγει ο δήμαρχος Φιλύρας.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.