Μουσουλμανοι βουλευτες καταδικαζουν τη σταση του Μπιν Λαντεν για τζιχαντ

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης καταδικάζουν τη στάση του Οσάμα Μπιν Λάντεν εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πρόσκληση σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο) και τασσονται υπέρ του αγώνα κατά της τρομοκρατίας

“Δεν βλέπω λόγο για πρόσκληση σε ιερό πόλεμο” λέει μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γκαλίπ Γκαλίπ.

“Εδώ έχουμε μία περίπτωση τρομοκρατίας. Ο Μπιν Λάντεν με τις δηλώσεις έκανε και με τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε έχει εμμέσως παραδεχτεί ότι αυτός κρύβεται πίσω από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Και εγώ προσωπικά και η μειονότητα της Θράκης είμαστε ενάντιοι στην τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχεται και αυτή. Δεν υπάρχει λόγος για ιερό πόλεμο διότι δεν τίθεται θρησκευτικό θέμα αλλά θέμα τρομοκρατίας. Οσον αφορά την επίθεση των ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν δεν το βλέπω ως επίθεση κατά των μουσουλμάνων. Είναι μια κίνηση που έγινε με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και όχι κατά του ισλάμ” δηλώνει ο κ Γκαλίπ.

Την ίδια στάση τηρεί και ο προερχόμενος από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον κ Γκαλίπ, μειονοτικός Ροδόπης Μεχμέτ Αχμέτ. ” Εμείς δεν συμφωνούμε με τη πρόσκληση του Μπιν Λάντεν σε ιερό πόλεμο . Αλλωστε η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας έχει εκδώσει ένα ψήφισμα το οποίο κοινοποιήθηκε και στις ΗΠΑ και καταδικάζει την τρομοκρατία. Καταδικάζουμε τη πρόσκληση του Μπιν Λάντεν σε ιερό πόλεμο, είμαστε ενάντιοι στην τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχεται και τασσόμαστε υπέρ του αγώνα κατά της τρομοκρατίας”.

Αναφερόμενος στην επίθεση των ΗΠΑ κατά του Αφγανιστάν ο κ Μεχμέτ Αχμέτ είπε “Εδώ δεν έχουμε ούτε σταυροφορία ούτε τζιχάντ αλλά ένα πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” ενώ μιλώντας για τις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων παρουσίασε ως παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης την περίπτωση των μουσουλμάνων και των χριστιανών που ζουν στη Θράκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.