Μουσικη κατω απο το φως των αστεριων στο Αρχαιο Θεατρο Μαρωνειας

Οι φωνές της χορωδίας «Εύμολπου» και της Μικτής Χορωδίας Φίλων Μουσικής Καβάλας άνοιξαν το 6ο Φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Κάτω από το φως των αστεριών, στον ειδυλλιακό τόπο του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου η έναρξη του 6ου Φεστιβάλ Μαρωνείας –Σαπών, με τη μουσική συνάντηση της χορωδίας «Εύμολπος» από την Κομοτηνή και της Μικτής Χορωδίας Φίλων Μουσικής Καβάλας, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην «όμορφη και παράξενη πατρίδα» μας.
 
Το κοινό γέμισε το χώρο του αρχαίου θεάτρου, κοινωνώντας λίγη από την αρχαία μυσταγωγία των προγόνων μας που στα ίδια θεωρεία αιώνες πριν ζούσαν τους μύθους και τις ιστορίες της Αρχαίας Ελλάδας στο ίδιο ακριβώς μέρος.
 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο οποίος τόνισε πως από τον εξαίρετο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας ξεκινά ένα ακόμα ταξίδι πολιτισμού και παράδοσης, που συμπαρασύρει ένα πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων που αποκτούν ένα στίγμα στο Δήμο, με σκοπό την ανάδειξη της παράδοσης και την προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του.
 
Ο κ. Σταυρίδης ευχαρίστησε τους συλλόγους που συμμετέχουν για τη συνεργασία τους και όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση του Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών, καλώντας όλους να ταξιδέψουν στο μαγικό αυτό ταξίδι και να απολαύσουν την βραδιά.
 

Επίσης χαιρέτισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος μίλησε για τη συγκίνηση όλων να βρίσκονται σε αυτό το χώρο «επόμενοι τοις αγίοις πατράσι», επόμενοι των πατέρων τους, σε αυτό τον ιστορικό χώρο, συγχαίροντας όλους όσους βοήθησαν για να εγκαινιαστεί το Φεστιβάλ στο αρχαίο Θέατρο, δίνοντας παράλληλα ποιότητα στη ζωή και τα ακούσματά τους.
Ως επίσκοπος Μαρωνείας, και πνευματικός πατέρας της περιοχής, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε τη χαρά του που μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια, πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση.

Τέλος εξήρε τις δύο χορωδίες που πάντα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, την χορωδία Εύμολπος που εκπροσωπεί επάξια την περιοχή μας και εκτός Ροδόπης, αλλά και τη χορωδία της Καβάλας, με την οποία έχει προσωπική σχέση, αφού όπως ανέφερε, παλιότερα ως μαθητής του Δημοτικού και του Γυμνασίου στην πόλη της Καβάλας, συμμετείχε στην τότε χορωδία του Δήμου. 

Μάγεψαν το κοινό οι χορωδίες 

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Κοσμάς Μόσχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οντέρ Μουμίν ,δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων Μαρώνειας Σαπών και Κομοτηνή, δικαστικοί λειτουργοί αλλά και ο πρώην βουλευτής Καβάλας και Υπουργός Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του βρέθηκε στο χώρο και χειροκρότησε τους χορωδούς.
 

Το συναυλιακό σκέλος του προγράμματος άνοιξε η Χορωδία της Καβάλας με γενικό τίτλο «Όμορφη και παράξενη πατρίδα». Μαέστρος της χορωδίας η καθηγήτρια μουσικής κ. Μαρία Σγουρίδου ενώ Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο κ. Νίκος Μιχαλόπουλος τέως λυκειάρχης.
 
Ακολούθησε η Χορωδία Εύμολπος με μαέστρο τον κ Σάκη Βαργεμτζίδη και τη συνοδεία βιολιού της βιολονίστα Μ. Κηπουρού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών συμμετοχής στο Φεστιβάλ των Προέδρων των Χορωδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.