Μουσικα Χριστουγεννα στο 1ο ΚΑΠΗ του Δημου Κομοτηνης (+Video)

Η εορτή των ΚΑΠΗ έδωσε μια χριστουγεννιάτικη νότα στην καθημερινότητα των μελών του

Μια εορταστική ανάσα έδωσε στα μέλη του το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα μέλη του, με τη βοήθεια της χορωδίας «Εύμολπος» που επένδυσε μουσικά την όλη εμπειρία.
 

Παράλληλα στο χώρο λειτούργησε και χριστουγεννιάτικο bazaar από έργα της ομάδας καλλιτεχνικών του 1ου ΚΑΠΗ, με πολύ ενδιαφέροντα και όμορφα είδη.
 
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε πως οι ημέρες που έρχονται είναι ημέρες ελπίδας, γιατί γιορτάζουμε τον ερχομό της ελπίδας στον κόσμο, με το Χριστό να έρχεται εκεί που ο άνθρωπος ήταν καταδικασμένος στην φθορά και την αμαρτία, να τον ανασύρει και να τον σηκώσει μέσα από αυτή την κατάσταση.
 

Ένας από τους τρόπους για να προσεγγίσουμε το μυστήριο αυτό, είναι και εκδηλώσεις σαν και αυτές, παρατήρησε ο Σεβασμιώτατος.
 
Όσο για τους μοναχικούς ανθρώπους, τους ζήτησε να μην στεναχωρούνται, αλλά να σκέφτεται ότι και ο Μητροπολίτης στο δωμάτιό του μόνος του είναι, και μάλιστα τώρα, που έχει αφήσει το Επισκοπείο μέχρι να επισκευαστεί, κατοικεί πλέον όπως κατοικούσε σαν φοιτητής.
 

«Όμως όταν έχει ο ένας το μυαλό του στον άλλο, δεν είναι κανείς μόνος» τόνισε ο Σεβασμιώτατος, καλώντας όσους το επιθυμούν να περάσουν μαζί του την πρωτοχρονιά στον Καθεδρικό ναό της Κομοτηνής, όπου φέτος θα βρίσκονται και τα τίμια δώρα των Μάγων.
 
 

Πάντα κοντά στους ηλικιωμένους το ΚΕΜΕΑ 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, το κέντρο με αυτό τον τρόπο τους εύχεται χρόνια πολλά για τα Χριστούγεννα και τον καινούριο χρόνο που έρχεται.
 

Το 1ο ΚΑΠΗ και το ΚΕΜΕΑ έχει πάντα τις πόρτες του ανοιχτές για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που το έχουν ανάγκη αυτό τον καιρό, με το βλέμμα σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όσους έχουν προβλήματα υγείας ή είναι μόνοι τους.
 
«Έτσι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο, ώστε οι άνθρωποι που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να είναι εδώ και να ζητούν βοήθεια στο ΚΕΜΕΑ» σημείωσε, ευχόμενος υγεία, αγάπη και ευτυχία.


 
Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου σημείωσε ότι σε αυτές τις ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης θα πρέπει να είμαστε κοντά στα άτομα της τρίτης ηλικίας, να μην τα ξεχνούμε αλλά να μένουμε δίπλα τους στην οικογένεια προσφέροντας αγάπη και θαλπωρή, όπως αυτοί προσέφεραν αγάπη και θαλπωρή σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους στην οικογένειά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.