Μουφτεια Κομοτηνης: «Τα τεμενη μας θα παραμεινουν κλειστα για τον κοινο»

Μήνυμα για τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας από τον Τοποτηρητή της Μουφτείας

«Να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα» προτρέπει η Μουφτεία Κομοτηνής τους μουσουλμάνους συμπολίτες σε μήνυμά της, γνωστοποιώντας τα όσα θα ισχύσουν για τα τεμένη της αρμοδιότητας της για την περίοδο της καραντίνας.

«Αγαπητοί ομόθρησκοι αδελφοί μου, όπως γνωρίζετε τον τελευταίο διάστημα σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη Χώρα μας ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με γρήγορους και αυξανόμενους ρυθμούς. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση με σκοπό της αποτροπής της εξάπλωσης της COVID- 19 αποφάσισε το ολικό κλείσιμο (lockdown) από07/11/2020 έως 30/11/2020» επισημαίνει αρχικά ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ, κάνοντας γνωστό πως «στα νέα προληπτικά μέτρα (ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342, ΦΕΚ Β’4899/06.11.2020) τα τεμένη μας, όπως και  ο κάθε θρησκευτικός χώρος, θα παραμείνουν κλειστά για τον κοινό».

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την Μουφτεία «η τέλεση της προσευχής θα πραγματοποιείται υπό την παρουσία μόνο των θρησκευτικών λειτουργών, ενώ για τις κηδείες επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι 9 ατόμων πλην του θρησκευτικού λειτουργού και του βοηθητικού προσωπικού».

«Απέναντι  σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία της ανθρωπότητας καλώ όλους εσάς να τηρήσουμε όλοι μαζί όλα τα μέτρα που πήραν οι αρχές καθώς και τις συμβουλές των επιστημόνων, έτσι ώστε σύντομα στο άμεσο μέλλον να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» τονίζει κλείνοντας ο Τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής.

Ο Τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής
Δρ. Τζιχάτ ΧΑΛΗΛ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.