Μορφωτικος Ομιλος Νεου Σιδηροχωριου: Εκοψε τη βασιλοπιτα του βραβευοντας τους εθελοντες αιμοδοτες του χωριου

120 Σιδηροχωρίτες προσέφεραν 440 μονάδες αίμα στον πάσχοντα συνάνθρωπο κατά την τελευταία πενταετία

Όχι έναν, όχι δύο αλλά 17 συνολικά συγχωριανούς τους εθελοντές αιμοδότες βράβευσε την προηγούμενη Κυριακή, ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου, για την έως τώρα προσφορά τους.
 
Η βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών του χωριού που έχουν συμπληρώσει 5, 10 ή 15 αιμοδοσίες, πραγματοποιήθηκε «όχι ως ανταμοιβή, αλλά ως αναγνώριση της θεάρεστης προσφοράς τους» όπως τόνισε κατά τον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου κ. Δήμητρα Λάπατα, στα πλαίσια της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας του Ομίλου για το νέο έτος. 

440 μονάδες αίμα την τελευταία πενταετία

Όπως τόνισε η κ. Λάπατα κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της τα πέντε τελευταία χρόνια αιμοδότησαν εθελοντικά 120 κάτοικοι του Νέου Σιδηροχωρίου και όχι μόνο, καθώς στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται συμμετέχουν και κάτοικοι των γύρω οικισμών, με συνολική προσφορά που αγγίζει τις 440 μονάδες αίμα στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
 
Σύμφωνα με την ίδια σε κάθε αιμοδοσία ο αριθμός αυτός βαίνει ολοένα και αυξανόμενος, τονίζοντας τέλος την υπερηφάνεια του συνόλου των συντελεστών της προσπάθειας αυτής «για το μεγαλείο της ψυχής που αποδεικνύουν οι συνάνθρωποί μας».
 
Οι 17 εθελοντές αιμοδότες του χωριού που βραβεύτηκαν είναι οι εξής: οι κ.κ .Βασίλειος Αγγελίδης, Νικόλαος Δεληγιαννίδης, Σπύρος Κουτσογιάννης, Δημήτριος Μπουτούνης, Ιωάννης Μανίτσας, Κων/νος Παρασκευίδης, Ιωάννης Στεφανάκος, Στυλιανός Τζαμπαζίδης, Χρήστος Τακίδης, Φίλιππος Τσουρπουδής Φίλιππος, Θεοδώρα Τσιαλδιρή, Ηλίας Χάιδος και Βασίλης Χάιδος οι οποίοι συμμετείχαν σε πέντε αιμοδοσίες έκαστος, οι κ.κ. Δημήτριος Τσιμουρκασίδης, Δούλης Χριστοδούλου και Ιωάννης Σημίδης, με δέκα αιμοδοσίες έκαστος αλλά και ο κ. Κυριάκος Κυριαζής που συμμετείχε σε 15 συνολικά αιμοδοσίες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως την προσπάθεια των κατοίκων του Νέου Σιδηροχωρίου ενισχύουν κάθε φορά και κάτοικοι των γύρω οικισμών, εξ ου και η οργανωτική ομάδα ενισχύθηκε πρόσφατα από τους κ.κ. Γιώργο Τσουγκρανά και Βασίλειο Αγγελίδη, που τέθηκαν υπεύθυνοι της αιμοδοσίας στους οικισμούς των Παγουριών και του Κρανοβουνίου αντίστοιχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.