Μονομαχος στις πρυτανικες εκλογες ο Αθανασιος Καραμπινης

Δε διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο πρύτανη ο πρώην αντιπρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης ανακοινώνοντας χθες το συνδυασμό που θα είναι και ο μοναδικός για τις επόμενες πρυτανικές εκλογές της 1ης Ιουνίου.

Η θητεία λήγει στις 31 Αυγούστου του 2006, επομένως μέσα σ’ ένα χρόνο θα ξαναγίνουν εκλογές.

Καθώς ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής των πρυτανικών εκλογών Κωνσταντίνος Σίδερης διαβεβαίωσε χθες λίγο μετά τις 12.00, που έληγε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, ότι μόνο ένα σχήμα θα διεκδικήσει την ψήφο των 1016 εκλεκτόρων ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Θανάσης Καραμπίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως πρύτανης με υποψηφίους αντιπρυτάνεις τους: Καθηγητή Ιατρικής Κωνσταντίνο Σιμόπουλο, Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σάββα Τοκμακίδη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Σχολής Στυλιανό Σταματόπουλο.

Ο κ. Καραμπίνης προχώρησε σε δηλώσεις λίγο μετά τις 12.00. «Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει άτομα από τα μεγαλύτερα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και απαρτίζεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Στέλιο Σταματόπουλο ως αντιπρύτανη φοιτητικών θεμάτων και εξωτερικών υποθέσεων, από τον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Σάββα Τοκμακίδη ως αντιπρύτανη οικονομικών, προγραμματισμού και ανάπτυξης και τον Καθηγητή της Ιατρικής και πρώην πρύτανη Κωνσταντίνο Σιμόπουλο ως αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων.

Έχουμε βαρύ το αίσθημα της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για το πανεπιστήμιό μας γιατί εκτός από τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης που είναι ήδη γνωστά σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Όπως γνωρίζετε από την πρόσφατη Σύνοδο του Μπέργκεν θα αναγκαστούμε να κάνουμε κάποια αξιολόγηση στα πανεπιστήμιά μας. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε ποια θα είναι η μορφή της αξιολόγησης, να δούμε τι γίνεται με τα ινστιτούτα δια βίου εκπαίδευσης και τους δύο κύκλους σπουδών. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έντονη υποχρηματοδότηση που έχουμε είναι σημεία που θα πρέπει να ξεπεράσουμε κατά το δυνατόν συντομότερα. Αναγνωρίζουμε κι αναλαμβάνουμε την ευθύνη που έχουμε για να πάμε το σκάφος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σ’ ένα ασφαλές λιμάνι και να μην το εγκαταλείψουμε στην τρικυμία».

Ο κ. Καραμπίνης θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η οποιαδήποτε κρίση διεφάνη δεν ήταν κρίση ατόμων αλλά κρίση αρχών και διαδικασίας χειρισμού. «Το πανεπιστήμιο όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα το θέλει σφριγηλό, το θέλει ν’ αναπτύσσεται κι εμείς θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν πρόκειται να περάσει από το μυαλό κανενός όχι μόνο η συρρίκνωσή του αλλά ούτε καν η μείωση της ανάπτυξής του. Στους στόχους μας είναι να περιχαρακώσουμε τα κεκτημένα και τη δυναμική που έχει αναπτύξει το πανεπιστήμιό μας. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα επαναφέρουμε το βηματισμό του πανεπιστημίου.

Αυτό που εισπράττουμε είναι ότι κάτω από αυτό το πανεπιστήμιο έχει στρατευτεί η πανεπιστημιακή κοινότητα κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και αυξάνει το αίσθημα της ευθύνης που πρέπει να έχουμε. Ίσως το γεγονός ότι κατεβαίνει μόνο ένα ψηφοδέλτιο είναι γιατί το πανεπιστήμιο συστρατεύεται για να ξαναφέρει το Δημοκρίτειο μπροστά και να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες οι οποίες θα το οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Αν και το υποψήφιο σχήμα είναι μόνο ένα ο κ. Καραμπίνης θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή όλων. «Θα πρέπει όλοι οι εκλέκτορες να συστρατευτούν για να δείξουν τις δυνάμεις του πανεπιστημίου».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.