Μονοδρομηστε επιτελους την οδο Δομεστιχου

Η οδός Δομεστίχου είναι ένας μικρός δρόμος πίσω από το δημοτικό στάδιο Κομοτηνής, ο οποίος εκτείνεται από την οδό Υψηλάντη μέχρι την αρχή της οδού Σιδηροχωρίου, στη νοτιοδυτική γωνία του γηπέδου. Παρόλο που το μήκος του περιορίζεται σε λίγες δεκάδες μέτρα, ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό οχημάτων, κυρίως των γονέων των μαθητών που φοιτούν στην παρακείμενη σχολική μονάδα του 3ου δημοτικού.
 
Μάλιστα, τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, όταν οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο και όταν αντίστοιχα αρχίζουν να σχολάνε, στην οδό Δομεστίχου προκαλείται έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ δεν απουσιάζουν και τα μικροατυχήματα, όπως μας καταγγέλθηκε από περιοίκους. Σε κάθε περίπτωση, οι συνθήκες που δημιουργούνται στον συγκεκριμένο δρόμο, δεν ανταποκρίνονται στους όρους ασφάλειας, που πρέπει να διέπουν τη καθημερινή διέλευση δεκάδων μαθητών.
Το παράδοξο, που έχουμε να παρατηρήσουμε εδώ, είναι ότι ο δρόμος παραμένει διπλής κατεύθυνσης, παρότι, όπως μας μεταφέρθηκε, το αίτημα για τη μονοδρόμησή του έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
 
Εξάλλου, παρατηρώντας κανείς τον σχετικό χάρτη, διαπιστώνει ότι οι δύο παράλληλες της Δομεστίχου οδοί, από πάνω η οδός Σκεπαστού ως συνέχεια της οδού Σιδηροχωρίου και από κάτω η οδός Ρήγα Φεραίου, έχουν αμφότερες κατεύθυνση προς την οδό Υψηλάντη. Τι πιο εύλογο λοιπόν από το να μονοδρομηθεί και η οδός Δομεστίχου, για να εξυπηρετεί την αντίστροφη κίνηση των οχημάτων και να βάλει τέλος ή τουλάχιστον να περιορίσει τις προβληματικές καταστάσεις, που εξελίσσονται μπροστά από την είσοδο του 3ου δημοτικού σχολείου;
 
Δε θέλει κόπο, θέλει βούληση… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.