Μονο το Κινημα Αλλαγης εχει προοδευτικο προγραμμα για την πολιτικη ενοποιηση της Ευρωπης

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης - Διψήφιο ποσοστό για τη δυναμική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο θέλει ο ευρωβουλευτής

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαΐου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων του Κινήματος για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές αλλά και την γενικότερη πολιτική κατάσταση.
 
Αναφερόμενος στις κρίσιμες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό, το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό καθώς αυτό θα σημάνει τη δυναμική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο.
 
Τόνισε μάλιστα πως ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψήφος στην ευρωπαϊκή αριστερά και στους συμμάχους της, που υπονομεύουν συστηματικά θεμελιώδεις αξίες της Ένωσης, ενώ υπογράμμισε ότι στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει στήριξη στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ, ο οποίος είναι οπαδός της θεσμικής στασιμότητας που οδηγεί την Ευρώπη σε μια βραχυπρόθεσμη παρακμή.
 
Για αυτό και πιστεύει πως μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει προοδευτικό πρόγραμμα για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ώστε να επανέλθει η σύγκλιση μετά την εποχή της απόκλισης που βιώσαμε με την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια.
 
«Πιστεύω ότι θα μας τιμήσει ο Ελληνικός λαός, και σε επίπεδο Ευρώπης θα πάμε καλύτερα από ό,τι νομίζουν κάποιοι, και έτσι θα υπάρχει καλύτερη μέρα ευημερίας και για τον Ελληνικό λαό και τους ευρωπαϊκούς λαούς» τόνισε. 

Μόνο η πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος βγάζει την Ευρώπη από την συντήρηση 

Οι ευρωπαϊκές εκλογές, σημείωσε, θα κρίνει κατά πολλοίς και το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, για αυτό και κατέρχονται με ισχυρό ψηφοδέλτιο, θεωρώντας πως θα πάρουν ένα ισχυρό, διψήφιο ποσοστό γιατί ως ευρωπαϊκή παράταξη η σοσιαλδημοκρατία έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια, όταν το Λαϊκό κόμμα που στηρίζεται από τη ΝΔ δεν έδειξε την απαιτούμενη αλληλεγγύη ούτε στην Ελλάδα ούτε σε άλλα κράτη του Νότου. «Για αυτό θεωρούμε ότι ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στη συντήρηση, την Ευρώπη της στασιμότητας, που δεν βοηθά να προχωρήσει με αλληλεγγύη η πολιτική ενοποίηση» ανέφερε, για να προσθέσει πως την ίδια ώρα κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, πέφτει στο τσουβάλι κομμάτων που έχουν ιδεοληψία κατά της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης.
 
Επομένως θεωρούν ότι η λύση για το μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές είναι μια πλατιά συμμαχία των σοσιαλδημοκρατών, των πρασίνων, των φιλελευθέρων, υπό ένα πρόσωπο και μια προγραμματική συμφωνία που έχει καθαρό φιλοευρωπαϊκό στίγμα, με άμεσα βήματα ταχύτερης προσπάθειας εμβάθυνσης, αντίθετα με τη σημερινή απόκλιση που παρατηρείται.
 
Έχουν δε καθαρές απόψεις και ιδέες για όλες τις ευρωπαϊκές προκλήσεις, και είναι υπέρ ενιαίας ασφάλειας, ενιαίας εξωτερικής πολιτικής, ενιαίας οικονομίας που θα έχει διαφανείς κανόνες λειτουργίας απέναντι στις πολυεθνικές, και περισσότερες αρμοδιότητες στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. «Για αυτό πιστεύουμε πως το δικό μας σχέδιο είναι και εθνικά το πιο συμφέρον, και το μόνο ρεαλιστικό Ευρωπαϊκά ώστε να σταματήσει να δίνεται έδαφος στην ανάπτυξη της ακροδεξιάς» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
Μάλιστα και η ελληνική αριστερά, ανέφερε, παρόλο που μιλά για προοδευτικά μέτωπα στην Ελλάδα, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα στηρίξει τους υποψηφίους τους απέναντι στον κ. Βέμπερ του Λαϊκού κόμματος, ενώ κάνει ένα ψηφοδέλτιο που έχει την κ. Κουντουρά από το κόμμα του Καμμένου, πιθανόν για να συμβολίσει την σύγκρουση με την ακροδεξιά, τον κ. Λάμπρου που είναι αντιευρωπαιστής, αλλά και τον κ. Πέτρο Κόκκαλη, προφανώς για να συμβολίσει την σύγκρουση με τον νεοφιλελυθερισμό. «Δεν είναι ένα κόμμα ενός ιδεολογικού προσανατολισμού, είναι μια συσπείρωση εξουσίας» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Επικίνδυνες ιδεοληψίες από την Ευρωπαϊκή Αριστερά 

Ο ίδιος θεωρεί πως η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό αδιέξοδο και αν το Λαϊκό Κόμμα συνεχίσει να ελέγχει και τους τρείς θεσμούς της ΕΕ, η θεσμική στασιμότητα θα οδηγήσει σε παρακμή.
 
Η σημασία της εμβάθυνσης της ενοποίησης, πώς αυτή επηρεάζει και τη χώρα μας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο οι ιδεοληψίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θέτουν προσκόμματα φαίνεται και από το ζήτημα της Πολιτικής προστασίας που επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή για την καταστροφή στο Μάτι.
 
Όπως ανέφερε, τρεις εβδομάδες πριν από την καταστροφή στο Μάτι, είχε ανοίξει, ως εισηγητής των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το φάκελο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
 
Η συζήτηση είχε ανοίξει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017, ώστε να προστατευτούν οι λαοί της Ευρώπης από τις φυσικές καταστροφές, και εισάχθηκε το θέμα του μηχανισμού rescEU, το οποίο καταψήφισαν όλοι οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τρείς εβδομάδες μετά την πυρκαγιά, στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός ζήτησε την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού, που οι ευρωβουλευτές του δεν είχαν ψηφίσει. Και δεν το ψήφισαν, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, γιατί το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχει τεράστιες ιδεοληψίες, και όταν ακούει για περισσότερη ενίσχυση του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος, τις περισσότερες φορές δεν στηρίζει.
 
Όσο για τα όσα βγήκαν στην δημοσιότητα για τις επίμαχες ώρες, σημείωσε πως δείχνουν ένα πολιτικό ήθος, μιας και «δεν μπορεί να γνωρίζει ότι έχεις νεκρούς και να παίζεις θέατρο μπροστά στα μάτια του Ελληνικού λαού, ή τουλάχιστον τις επόμενες μέρες δείξε ότι έχεις κατανοήσει τα λάθη σου» ανέφερε, τονίζοντας πως πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει συμβεί να γίνονται τέτοιες καταστροφές, και οι πολιτικοί αντί να παραιτηθούν άμεσα, ή έστω να ζητήσουν ένα συγγνώμη, κρατώντας μια ηθική στάση, να έχουν αυτή την αλαζονεία και την αμετροέπεια που έδειξε αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο στο Μάτι, αλλά γενικότερα στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.