Μονιμοποιηση για 16+1 θεσεις στο προγραμμα «Βοηθεια στο Σπιτι» του Δημου Κομοτηνης

Το προσωπικό θα επιλεγεί με βάση τον βαθμό εξειδίκευσης και εμπειρίας του

Στην  τροποποίηση του Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας του προχώρησε κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, έτσι ώστε να συσταθούν οι οργανικές θέσεις για την παροχή υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που πλέον εντάσσεται σε οργανικές μονάδες των Δήμων συστήνοντας μόνιμες θέσεις για το προσωπικό.
 
Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία όλοι οι δήμοι οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα πρέπει έως και τις 31/1/2019 να καταθέσουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τις αποφάσεις των τροποποιήσεων των ΟΕΥ προκειμένου εντός ενός μήνα να εκδοθούν οι σχετικές εγκρίσεις.
 
Το προσωπικό που θα καλύψει αυτές τις θέσεις θα επιλεγεί με βάση τον βαθμό εξειδίκευσης και εμπειρίας του ως προς τις συγκεκριμένες ευαίσθητες υπηρεσίες που θα παρέχει, η οποία θα τύχει αυξημένης μοριοδότησης.
 
Στον Δήμο Κομοτηνής όπως έγινε σαφές και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα προσληφθούν οι 16 συνολικά εργαζόμενοι που υπάρχουν και σήμερα, και ένας επιπλέον κοινωνικός λειτουργός.
 
Οι εργαζόμενοι αυτοί θα υπηρετήσουν το πρόγραμμα για τουλάχιστον 10 χρόνια στις θέσεις διορισμού τους, χωρίς δυνατότητα μετακίνησης, απόσπασης ή μετάταξης και χωρίς τη δυνατότητα απασχόλησης τους με άλλες αρμοδιότητες πέραν αυτών για τις οποίες προσλήφθηκαν.
 
«Είναι μια σημαντική εξέλιξη για εμάς για να μπορούμε να βοηθάμε περισσότερο κόσμο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, που και με τις προσθήκες των δήμων, βοηθά ανθρώπους που είναι μοναχοί ή σε μεγάλη ηλικία.
 
Θεωρεί δε πως είναι θετικό πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν, γιατί είναι σημαντικό για κάθε δήμο, σημειώνοντας μάλιστα πως αν το πρόγραμμα δεν είχε χρηματοδοτηθεί, θα το κρατούσε ούτως ή άλλως ο Δήμος Κομοτηνής λόγω των θετικών του στοιχείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.