Μονιμο κεντρο των Χριστουγεννων στην Κομοτηνη θελει το παρκο η ΔΚΕΠΠΑΚ

Αρκετοί βανδαλισμοί, παρά τις προσπάθειες για τη φύλαξή του, έγιναν τις ημέρες των εορτών

«Έγινε μια ιδιαίτερη προσπάθεια φέτος να κάνουμε κάποια καινούρια πράγματα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, και ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο κεντρικό μας πάρκο στην Κομοτηνή» σημείωσε η κ. Λιβεριάδου, επισημαίνοντας πως είναι ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον χώρος, ο οποίος θα μπορέσει να αποτελέσει πόλο έλξης όταν ετοιμαστεί όπως ακριβώς επιθυμούν.
 
Φέτος έγινε η αρχή, με τον τελικό στόχο να είναι, σύμφωνα με την ίδια, αρκετά πιο εκτενής, ώστε να είναι ολοκληρωμένος, αλλά ελπίζουν πως με σταθερά βήματα θα συνεχιστεί η προσπάθεια και θα δημιουργηθεί ένας πολύ ενδιαφέρον χώρος που θα αποτελέσει και πόλο έλξης για κόσμο από τις άλλες πόλεις.
 
Φέτος το πρόγραμμα ενισχύθηκε, αν και ο καιρός δεν βοήθησε στο να γίνουν οι εκδηλώσεις στο πάρκο όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, και μεταφέρθηκαν είτε στο Ίδρυμα Παπανικολάου είτε στο ΡΕΞ.
 
Φέτος είχαν λιγότερες εκδηλώσεις για τους ενήλικους και έδωσαν έμφαση στα παιδιά, και θεωρεί πως αν η προετοιμασία για το 2019 ξεκινήσει από πιο νωρίς, θα μπορέσει το αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλύτερο και να βγάλουν τον κόσμο από τα σπίτια του. 

Πολλαπλοί βανδαλισμοί 

Πολλά από τα σπιτάκια και τους στολισμούς που προμηθεύτηκαν θα κρατηθούν ώστε να ενισχυθεί η εικόνα του πάρκου τις επόμενες χρονιές με τα επιπλέον στολίδια, ανέφερε η κ. Λιβεριάδου, θεωρεί όμως απογοητευτικό ότι υπήρξαν αρκετοί βανδαλισμοί.
 
Έτσι ακόμα και την πρώτη μέρα είχαμε βανδαλισμούς στα δενδράκια που σχηματίζουν ένα μεγάλο δένδρο στο κέντρο του πάρκου, καθώς και στο σπίτι του Άη Βασίλη.
 
Μάλιστα ενώ τοποθετήθηκαν κάμερες για τη φύλαξη, οι μισές είχαν κλαπεί την επόμενη μέρα.
 
«Με στενοχωρεί ιδιαίτερα, γιατί οι δαπάνες τις οποίες κάνουμε, είναι χρήματα όλων των πολιτών, που δίνουμε με αγάπη και κάνουμε μεγάλη οικονομία, θέλοντας να δώσουμε μια ζωή στο πάρκο» ανέφερε, σημειώνοντας πως η επιχείρηση δαπάνησε αυτούς τους πόρους για να μπορέσει να αναβαθμίσει το πάρκο και την χριστουγεννιάτικη εμπειρία των πολιτών.
 
Τόνισε δε πως η επιχείρηση είναι αποφασισμένη να επεκτείνει και στο μέλλον αυτή την προσπάθεια, έχοντας λάβει θετικά μηνύματα για το πρώτο αυτό βήμα, καθώς και τον στολισμό όλης της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.