Μοναδικος ενιαιος πολος της κεντροαριστερας η Δημοκρατικη Συμπαραταξη

Για «λογικές Μαυρογιαλούρου» στη περιοδεία του στη Θράκη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον βουλευτή Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνου για τα αγροτικά θέματα κ. Μιχάλη Τζελέπη, ο κ. Θεοχαρόπουλος κατακεραύνωσε τις «λογικές Μαυρογιαλούρου» που θεωρεί πως ακολούθησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, και επανέλαβε τη δέσμευση όλων των δυνάμεων που αποτελούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πόλο της κεντροαριστεράς, μακριά από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δορυφορικά πιάτα για τη μειονότητα 

Όπως τόνισε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αποφασίσει να προχωρήσει με ενότητα, έχοντας κάνει την πρώτη σημαντική ενωτική κίνηση στο χώρο της κεντροαριστεράς τον Σεπτέμβριο του 2015, και επιθυμούν να αναδείξουν τα θέματα και τις λύσεις που απασχολούν τόσο τους αγρότες όσο και όλους τους πολίτες της περιοχής.
 
«Χρειάζεται ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα, ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο με την αγροτική παραγωγή στο επίκεντρο, με διαφοροποιημένη φορολογική πολιτική» σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη, κατά την οποία «αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση», αντί να παρουσιάσει ουσιαστικές προτάσεις.
 
«Είπε ότι έκανε σε μια ημέρα 9 ομιλίες, και στη συνέχεια εγκαινίασε το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Δεν αξίζει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες μια τέτοια αντιμετώπιση, μια λογική Μαυρογιαλούρου» τόνισε, σημειώνοντάς πως τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρίσκονται εδώ για να μιλήσουν για τα προβλήματα οικογενειών και επαγγελματιών που στενάζουν κάτω από την υπερφορολόγηση.
 
«Ήρθε εδώ ο κ. Τσίπρας, και είπε για τη μειονότητα ότι δίνει 120 χιλιάδες δορυφορικά πιάτα, αυτό είναι το πρόβλημα της μειονότητας; Ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» τόνισε, θεωρώντας εμπαιγμό το γεγονός ότι με τους πολίτες της περιοχής να αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα ο πρωθυπουργός να εστιάζει σε αυτό, την ώρα που δεν έχει τηρήσει καμία από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
 
Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος ώστε να παρέχονται ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε κάθε βαθμίδα, ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η δυνατότητα άσκησης δικαιωμάτων που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις, και άλλες βασικές αρχές των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, τις οποίες δεν τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ισχυρός πόλος της κεντροαριστεράς η Δημοκρατική Συμπαράταξη 

Όσο για το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αποφασισμένη να υπάρξει ισχυρός πόλος της κεντροαριστεράς, σαφώς οριοθετημένος από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτόν συγκροτούμε με σταθερό τρόπο και σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το εναλλακτικό σχέδιο ώστε να υπάρξει εναλλακτική προοδευτική λύση για τους πολίτες» υπογράμμισε ο ίδιος.
 
Άλλωστε θεωρεί πως οι πολίτες αποζητούν λύσεις από μια ενωμένη παράταξη που θα έχει έντονα τα χαρακτηριστικά της ανανέωσης εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως δεν θα ανακοπεί η πορεία μιας αυτόνομης ισχυρής κεντροαριστεράς την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Εξέφρασε δε την άποψη πως αυτή η κεντροαριστερά μπορεί να δοκιμαστεί σύντομα σε μια εκλογική διαδικασία, μην αποκλείοντας το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας θα «δραπετεύει» προκαλώντας εκλογές στη χώρα λόγω της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας. 

«Αφήνουμε πίσω τους πολιτικούς οπορτουνιστές και τους τυχοδιώκτες της καρέκλας» 

Ο κ. Τζελέπης από την πλευρά του τόνισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη, συνεχίζει με αυτόνομο πολιτικό λόγο, κάτι που δεν θέλουν πολλοί, θεωρώντας πως όσοι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναπατρίζονται σε ένα προοδευτικό χώρο με πολιτικά προτάγματα που τους αγγίζουν.
 
«Η παρουσία μας εδώ θέλει να δείξει, πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη, πέρα από συσκέψεις, γεύματα και ουρανοκατέβατους σωτήρες, έχουμε παρουσία μέσα στην κοινωνία για να οδηγήσουμε πάλι την προοδευτική κεντροαριστερή μεγάλη παράταξη» σημείωσε. Για αυτό και τόνισε πως το πολιτικό όχημα για τη δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού χώρου είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με ένα καθαρό πολιτικό λόγο και καθαρό ρόλο, χωρίς να είναι ο μπαλαντέρ κανενός, επιθυμώντας όμως να δείξει στην κοινωνία, μέσα από το διάλογο, πως έχουν τις λύσεις, και να αποτελέσουν τον καταλύτη μετά τις πολιτικές εξελίξεις, όποτε και αν αυτές συμβούν.
 
Άφησε δε αιχμές προς πρόσωπα που προέρχονταν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και έκαναν τις επιλογές τους κυνηγώντας την υπουργική καρέκλα, να πολιτευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως αυτούς τους «πολιτικούς οπορτουνιστές και τους τυχοδιώκτες της καρέκλας τους έχουμε αφήσει πίσω», θεωρώντας πως αποτελούν το παρελθόν και το κακό κομμάτι για την παράταξη.
 
Τέλος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει περιθωριοποιήσει την χώρα μας σε όλα τα επίπεδα, για να επισημάνει πως θα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία, σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. «Για αυτό και η εμπέδωση της ομοψυχίας σε περιοχές όπως η Θράκη, είναι πατριωτισμός για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, και κάθε άλλη περίπτωση είναι πατριδοκαπηλία, και την επίλυση των προβλημάτων την επιδιώκουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αξίες, τη συνεργασία και το διάλογο» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Τζελέπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.