«…Μον’ καρτερω την Ανοιξη…»

Με τίτλο τον πασίγνωστο στίχο από το γνωστό κλέφτικο τραγούδι του ’21 η ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου. 144 χορευτές του Ομίλου, με τη συνοδεία των «Λαλητάδων» και της Ναουσαϊκής Κομπανίας αναβίωσαν χορούς και τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση του ’21.

Αφιερωμένη και φέτος στην εθνική παλιγγενεσία ήταν η ετήσια εκδήλωση του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, η οποία περιλάμβανε δραματοποιημένα αποσπάσματα, ποιήματα, τραγούδια και χορούς αφιερωμένα όλα στην Επανάσταση του 1821. Πρωταγωνιστές οι 144 χορευτές του Ομίλου διαφόρων ηλικιών, οργανωμένοι σε έξι ομάδες επιδείξεων, οι οποίοι με τη συνοδεία των «Λαλητάδων» Ροδόπης και του Γιώργου Γιαρένη, της Ναουσαϊκής Κομπανίας του Βαγγέλη Ψαθά με τους πασίγνωστους ζουρνάδες, όπως επίσης και του κορυφαίου σολίστα του κλαρίνου Γιώργου Κωτσίνη, παρουσίασαν τραγούδια και χορούς από την Ανατολική και Δυτική Θράκη, τη Νάουσα, το Σούλι, την Ηράκλεια Σερρών, το Μωριά και τη Ρούμελη. Επίσης, έγινε αναφορά με ποιήματα στον αγώνα της Δόμνας Βισβίζη, αλλά και τη συμμετοχή όλων των Θρακιωτών αγωνιστών.

Την παρουσίαση της εκδήλωση ανέλαβε η φιλόλογος Μαρία Τενεκετζή, ενώ ποιήματα απήγγειλε ο φοιτητής του ΔΠΘ Γιώργος Σαρράς. Η ηλεκτρονική και ψηφιακή υποστήριξη της εκδήλωσης ήταν του κ. Παναγιώτη Αντωνίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της νομαρχίας Ροδόπης, του δήμου Κομοτηνής και της ΔΕΠΑΚ, αλλά και της ALPHA Τράπεζας.

Σ.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.