Μοιραστηκαν τους βαθμους Δοξα Γρατινης και Πανθρακικος

Δόξα Γρατινής – Πανθρακικός 1-1

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Δόξα Γρατινής και Πανθρακικό στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης. Ο Πανθρακικός ήταν ανώτερος – γεγονός που αναγνώρισε στις δηλώσεις του και ο Ζόραν Στοϊνοβιτς – ωστόσο δεν μπόρεσε να καρποφορήσει την υπεροχή. Επιπλέον οι άνθρωποι της ομάδας της Κομοτηνής διαμαρτύρονται για την ακύρωση δύο τερμάτων, ένα σε κάθε ημίχρονο. Η Δόξα Γρατινής προηγήθηκε στο 33΄ με τον Μέριτς να στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του για να ισοφαρίσει στο 52΄ ο Κυριαλάνης.

Πως αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Η Δόξα Γρατινής αγωνίστηκε σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Μπουτσακτσή κάτω από την εστία, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Σταμπολή, Καμζέλα, Στοϊνοβιτς και Παπαχρόνη έχοντας στα χαφ τους Τροκανά και Γιαννακιτσίδη και στα άκρα τους Καρακούση και Στοϊνοβιτς. Ρόλο μεσοεπιθετικού είχε ο Καλογρανάς ενώ στην κορυφή ήταν ο Ερκάν. Στην αντίπερα όχθη, στην ίδια διάταξη ο Πανθρακικός είχε τον Κεχαγιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά στα δεξιά τους Παύλου, Πλασταρά, Μέριτς και Τσαγκαλίδη, στα χαφ τους Κυριαλάνη, Τσιανάκα και μπροστά τους τον Παπαδόπουλο, τον Νάνο και τον Ρουμπιέ ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γκαϊδατζής.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά με την Γρατινή να απειλεί στο 15΄ με το σουτ του Γιαννακιτσίδη να καταλήγει δίπλα από τα δοκάρια του Κεχαγιά για να απαντήσει ο Πανθρακικός στις ευκαιρίες στο 23΄ με κεφαλιά του Ρουμπιέ. Στο 30΄ ο Πανθρακικός σημείωσε τέρμα με τον Ρουμπιέ να εκτελεί φάουλ και τον Μπουτσακτσή να αποκρούει ασταθώς και τον Πλασταρά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον κ. Δρακίδη να καταλογίζει παράβαση. Και ενώ ο Πανθρακικός αύξανε την πίεση του στο 33΄ ο Μέριτς έκανε λανθασμένη εκτίμηση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Γρατινής. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ άμεσα αλλά ο Γκαϊδατζής δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπουτσακτσή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 52΄ με τον Κυριαλάνη να επιχειρεί μία σέντρα-σουτ και τον Γκαϊδατζή να επιχειρεί να βάλει το πόδι του, αιφνιδιάζοντας τον πορτιέρο της Γρατινής με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι είδαν τον Βιόπουλο και τον Παπαδόπουλο να απειλούν αλλά να μην νικούν τον Μπουτσακτσή. Στο 80΄ ο Παπαδόπουλος με εκπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Γκαϊδατζή με τον Αλεξανδρουπολίτη επιθετικό να μην καταφέρνει να νικήσει τον πορτιέρο της Γρατινής. Σε μία φάση που ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες, ο Γκαϊδατζής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γρατινής με τον κ. Δρακίδη να καταλογίζει επιθετικό φάουλ νωρίτερα με τον πάγκο των φιλοξενούμενων να ξεσπά σε έντονες διαμαρτυρίες.  Ο ρυθμός έπεσε και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Δόξα Γρατινής (Ζ. Στοϊνοβιτς): Μπουτσακτσή, Παπαχρόνης, Σταμπολής, Καμζέλας, Στοϊνοβιτς, Τροκανάς, Γιαννακιτσίδης, Καλογρανάς, Καρακούσης (66΄ Ντεμιρτσίδης), Αμέτ, Στοϊνοβιτς

Πανθρακικός (Κ. Γεμενετζής): Κεχαγιάς, Παύλου, Τσαγκαλίδης, Χασάν, Πλασταράς, Τσιανάκας, Νάνος (46΄ Βιόπουλος), Κυριαλάνης, Γκαϊδατζής, Ρουμπιές (74΄ Καρασιούνας), Παπαδόπουλος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.