«Μοιραιος ανθρωπος» ο Γραμματεας του Πανεπιστημιου

«Μοιραίο άνθρωπο» του πανεπιστημίου, χαρακτήρισε τον Προϊστάμενο Γραμματείας του ΔΠΘ κ. Ε.Τσιτσόπουλο ο Πρύτανης κ.Ιωάννης Σχινάς μιλώντας ανοιχτά και σε υψηλούς τόνους για την ύπαρξη και δράση «παραθεσμών» στους κόλπους του εκπαιδευτικού ιδρύματος, μετά από συνάντηση τους με τον Αντιπρύτανη κ.Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Τάσο Βαβατσικλή. Ο Πρύτανης διευκρίνισε πως υπάρχουν εκτός του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού «σκληρότατοι πυρήνες που μολύνουν τη λειτουργία του Δημοκρίτειου κι οποίοι αντιστέκονται λυσσαλέα σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσής του».

Υποστήριξε κατηγορηματικά ότι η ομαλότητα στο Πανεπιστήμιο της Θράκης θα υπάρξει αν και εφόσον τηρηθούν οι αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και του εξορθολογισμού σε επίπεδο διοίκησης και διαχείρισης.

Ο κ. Σχινάς σημείωσε ότι αίτημα της τοπικής κοινωνίας το οποίο εκφράστηκε δια μέσου του Δημάρχου είναι ότι το Δημοκρίτειο πρέπει «να μείνει αλώβητο, δημόσιο, θεσμικό και να μην επικρατήσει η νοοτροπία των εργολάβων και των εμπόρων τους οποίους χρειαζόμαστε για άλλα πράγματα όχι όμως για συναπόφαση στο πανεπιστήμιο».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της επικράτησης της ακαδημαϊκότητας η οποία στο επίπεδο της διοίκησης και της διαχείρισης σημαίνει ότι στο πανεπιστήμιο «δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται και δεν είναι ανεκτό να υφίστανται να λειτουργούν και να παράγουν αποτελέσματα, δομές άλλες από αυτές που ίδρυσε και θέσπισε το ελληνικό σύνταγμα κι ο έλληνας νομοθέτης».

Εμμένοντας στο ρόλο του Προϊσταμένου Γραμματείας κ. Τσιτσόπουλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έμβλημα της κρίσης αρχών και της κρίσης ηθικής που περνά το Δημοκρίτειο είναι «αυτός ο μοιραίος άνθρωπος». Ανέλυσε μάλιστα ότι υπάρχουν παραθεσμικές δομές, «σαν ιστός ισχνός, ολιγάριθμα στελεχωμένος, αλλά υπαρκτός, ιστός πληροφοριών, απειλών, εκβιασμών, εξαγορών» οι οποίες τον στηρίζουν.

Ο κ. Ιωάννης Σχινάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι «το πραξικόπημα στρατηγών βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά επίσης έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία του» διατυπώνοντας την άποψη πως «είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι το Πανεπιστήμιο θα νικήσει».

Την πλήρη στήριξή του στον Πρύτανη κ.Σχινά εξέφρασε ο Αντιπρύτανης κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι θα προχωρήσει μαζί του σε αυτή την μάχη η οποία θα αποβεί υπέρ του ΔΠΘ.

«Ο κ. Σχινάς κατά την άποψη μου αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνεργατών μου είναι ο άνθρωπος που δίνει άλλη αίγλη στο πανεπιστήμιο , μακριά από μικρότητες και καιροσκοπισμούς, βάζει τη σφραγίδα του και χτίζει ένα δημόσιο πανεπιστήμιο όπως το ονειρεύεται και το θέλει η δημοκρατική σκέψη και μακριά από σκοπιμότητες και εμπάθειες δημιουργεί την ιδανικότερη σχέση μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του πανεπιστημίου». Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κομοτηνής, επαναδιατυπώνοντας την στήριξη του στο πρόσωπο του Πρύτανη. Ο κ. Βαβατσικλής ανέφερε ότι μετά από την αλληλοενημέρωση που προηγήθηκε κι άλλοι θεσμικοί φορείς που συμμετείχαν στην συνάντηση, εκδήλωσαν ευθαρσώς την συμπαράσταση και στήριξη τους στους κ.κ Σχινά και Χατζηκωνσταντίνου.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.