«Μνηστηρες» για 3 απο τις 5 θεσεις beach bar στην παραλια Φαναριου

Παρεμβάσεις από συνεργεία για την αποκατάσταση της εικόνας εγκατάλειψης της παραλίας

Στις 24 Ιουνίου η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου διενήργησε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση 5 τμημάτων αιγιαλού στην παραλία Φαναρίου, τα οποία προορίζονται για την εγκατάσταση και λειτουργία θερινών αναψυκτηρίων. Οι προς εκμίσθωση θέσεις βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας που ανήκει στην κυριότητα της ΕΤΑΔ και εκτείνεται από το ύψος του κάμπινγκ Φαναρίου μέχρι λίγες δεκάδες μέτρα πριν από τον δίαυλο. Στην προκήρυξη, που εξέδωσε η ΕΤΑΔ, ορίζεται πως η μίσθωση των επίμαχων τμημάτων, εμβαδού 590 τ.μ. για την τοποθέτηση καντινών και 500 τ.μ. για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, θα έχει διάρκεια ισχύος 5 χρόνια, με μονομερές δικαίωμα παράτασης εκ μέρους της Εταιρίας για επιπλέον 2 χρόνια.
 

Στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε στα γραφεία της ΕΤΑΔ στην Αθήνα, ενδιαφέρον, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, εκδηλώθηκε μόνο για τις 3 από τις 5 προς εκμίσθωση θέσεις, που προορίζονται για τη εγκατάσταση beach bar.  Στις 3 αυτές θέσεις για τις οποίες εμφανίστηκαν «μνηστήρες», συγκαταλέγονται οι δύο θέσεις, όπου τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν τα beach bar Hacienda και Κοχύλι. Δυστυχώς, παρά τις διαδοχικές οχλήσεις μας από την προηγούμενη εβδομάδα προς τους αρμόδιους της ΕΤΑΔ, δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τη διενέργεια και την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.
 
Το σημαντικό, πάντως, είναι ότι- εκτός σοβαρού απροόπτου στη διαδικασία των ενστάσεων- τα 3 από τα 5 τμήματα της πολύπαθης παραλίας του Φαναρίου θα αποκτήσουν μισθωτές και κατ’ επέκταση την προοπτική να φιλοξενήσουν θερινά αναψυκτήρια. Αν και εκτιμάται ως δύσκολο να ξεκινήσουν να λειτουργούν από φέτος τα συγκεκριμένα αναψυκτήρια, τουλάχιστον η εξέλιξη της εκμίσθωσης θα δρομολογήσει την αναβάθμιση για τα επόμενα χρόνια της ευρύτερης παραλιακής έκτασης, που σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα 2 τμήματα, για τα οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από επιχειρηματίες, προφανώς θα επαναληφθεί σε απώτερο χρόνος ο διαγωνισμός για την εκμίσθωσή τους.
 

Με την ευκαιρία, να γνωστοποιήσουμε ότι, ενόσω εξελίσσεται η διαγωνιστική διαδικασία για τα νέα beach bar στην παραλία Φαναρίου, η ΕΤΑΔ φαίνεται πως «φιλοτιμήθηκε» να παρέμβει για την αποκατάσταση της εικόνας που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες η επίμαχη παραλιακή έκταση. Συνεργεία, που επιστρατεύτηκαν προφανώς από την Εταιρία, έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία Φαναρίου το περασμένο σαββατοκύριακο και άρχισαν να απομακρύνουν διάφορα υλικά και μπάζα στα σημεία γύρω από το «Ακρογιάλι» και το Hacienda, που κατά τη φετινή καλοκαιρινή θερινή περίοδο έχουν πάψει να λειτουργούν. Το έργο των συνεργείων αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.