Μνημοσυνο για τον Ευαγορα Παλληκαριδη απο τους Κυπριους της Κομοτηνης

Τον Κύπριο αγωνιστή της ΕΟΚΑ τίμησαν οι Κύπριοι στην Κομοτηνή, παρουσία του ο Γενικού Πρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Αντώνη Μανδρίτη

Μνημόσυνο στη μνήμη του ήρωα ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 20 Μαρτίου ο Σύλλογος Κυπρίων Ροδόπης, τιμώντας τον Κύπριο ποιητή και αγωνιστή ο οποίος απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών από τις Αγγλικές δυνάμεις που κατείχαν το νησί. Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κ. Αντώνης Μανδρίτης, η πρόεδρος Κυπρίων Ν. Ροδόπης κ. Χριστιάνα Κωνσταντίνου, η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου καθώς και Κύπριοι φοιτητές από τις δύο πόλεις. 

Αντώνης Μανδρίτης «Είναι σημαντικό για εμάς να προωθηθούν αμοιβαία οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και η επαρχία καλείται να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό»

Ο Πρόξενος έκανε μνεία στον ήρωα ποιητή που τιμήθηκε στο μνημόσυνο, ενώ τόνισε πως άδραξε την ευκαιρία να επισκεφτεί την περιοχή μας στα πλαίσια των καθηκόντων του, μιας και ανέλαβε τον Αύγουστο. Ο ίδιος γνωρίζει την περιοχή από παλιά, έχοντας φοιτήσει στην Θεσσαλονίκη και θεωρεί υψίστης σημασίας την ανάπτυξη των σχέσεων με κάθε γωνιά της Ελλάδας, και ιδιαίτερα της Βορείου, σε όλα τα επίπεδα, πέραν της πολιτικής διάστασης και της ενημέρωσης του κοινού για το Κυπριακό. «Πρέπει να αναπτύξουμε πολυμερώς σε πολιτιστικό, οικονομικό εμπορικό και γενικό επίπεδο τις σχέσεις μας» σημείωσε χαρακτηριστικά εκφράζοντας παράλληλα τις καλύτερές του ευχές για τον ελληνικό λαό ώστε να εξέλθει από την κρίση το ταχύτερο δυνατό, βασιζόμενος στην επιμονή και την ενότητά τους.
 
Σε αυτό άλλωστε μπορεί να συμβάλλει η ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Βορείου Ελλάδος και Κύπρου, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας, ώστε να ανεβεί το οικονομικό επίπεδο τόσο του κυπριακού όσο και του ελληνικού λαού. Η Κύπρος, η οποία πολλές φορές επιδεικνύεται ως παράδειγμα εξόδου από την κρίση στην Ελλάδα, πρόσφατα εξήλθε του μνημονίου, ο κ. Μανδρίτης όμως τόνισε πως ακόμα έχουν απομείνει υποχρεώσεις, αλλά και ότι η υφή του προβλήματος στις δύο χώρες ήταν διαφορετική.
 
Στην Ελλάδα, επισήμανε, το πρόβλημα εντοπιζόταν κυρίως στα δημοσιονομικά, στην Κύπρο το πρόβλημα βρίσκονταν στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Έτσι λήφθηκαν μέτρα, οδυνηρά μεν αλλά άμεσα ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία το ταχύτερο δυνατό, όμως αυτό που έχει σημασία είναι οι ειδικοί σε Ελλάδα και Κύπρο να βρίσκονται, να ανταλλάσσουν απόψεις και να βρίσκουν διάφορους τρόπους, με τη συμμετοχή και της περιφέρειας. «Για αυτό είναι σημαντικό για εμάς να προωθηθούν αμοιβαία οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και η επαρχία καλείται να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό» παρατήρησε κλείνοντας ο κ. Μανδρίτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.