Μηνυση του επικεφαλης της μειζονος αντιπολιτευσης του Δημου Ξανθης προς τον δημαρχο

Για αλλοίωση πρακτικού, παράβαση καθήκοντος και εξαπάτηση δημοσίου

Μήνυση κατά του Δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου για αλλοίωση πρακτικού, παράβαση καθήκοντος και εξαπάτηση Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης. Η κατάθεση της μήνυσης γνωστοποιήθηκε δια στόματος του επικεφαλής της παράταξης Θανάση Ξυνίδη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthi2.gr κατηγορεί την δημοτική αρχή για  απαλοιφή μιας παραγράφου από το πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 23/3/16, στο οποίο ελήφθη η απόφαση για την Κανονιστική Απόφαση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην Παλιά Πόλη.
 
Στην παράγραφο που – σύμφωνα με την αντιπολίτευση- περιλαμβάνεται στην εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής και απαλείφεται στη συνέχεια, προβλέπεται απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τη Στοά Νούση μέχρι την τράπεζα Eurobank στη βορειοανατολική πλευρά της πλατείας της Ξάνθης. Συγκεκριμένα στην μήνυση  υποστηρίζεται ότι η σχετική παράγραφος αφαιρείται από  την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλάζει η αρίθμηση των θεμάτων και έτσι προωθείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εγκρίθηκε στις 27/6/2016. 
 
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του xanthi2.gr μία πιθανή καταδίκη του κ. Δημαρχόπουλου μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε έκπτωσή του από το αξίωμα καθώς και σε απόλυση του από την εργασία στο Δημόσιο ως εκπαιδευτικού.
 
Ο κ. Δημαρχόπουλος από την πλευρά του δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αρκούμενος να σχολιάσει πως η αντιπολίτευση επιχειρεί να λύσει προβλήματα με λάθος μέθοδο που δεν αρμόζει στο δημοτικό συμβούλιο ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Ξυνίδης απάντησε ότι εφαρμόζει δική του προτροπή να πηγαίνουν στον Εισαγγελέα όσα θεωρούν ότι είναι επιλήψιμα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.