Μηνυση κατα οσων δημιουργουν σκουπιδοτοπους απο τον δημο Κομοτηνης

Μάταιες οι προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της παράνομης απόθεσης σκουπιδιών

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το φαινόμενο της παράνομης απόθεσης σκουπιδιών και της δημιουργίας ανεξέλεγκτων χωματερών σε διάφορα σημεία πέριξ της Κομοτηνής και των οικισμών, ετοιμάζεται να καταθέσει η δημοτική αρχή του δήμου Κομοτηνής. Οι εικόνες, που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είτε από ρεπορτάζ είτε από καταγγελίες δημοτών, όχι μόνο δεν τιμούν την τοπική μας κοινωνία, αλλά αναδεικνύουν και σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Oι προσπάθειες της Υπηρεσίας Καθαριότητας  να παρεμβαίνει στα προβληματικά σημεία και να ελέγχει το φαινόμενο της δημιουργίας ανεξέλεγκτων χωματερών μάλλον δεν έχει επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και τούτο, διότι όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ», ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Πετρίδης, σε πολύ μικρό διάστημα μετά από την παρέμβαση των συνεργείων καθαριότητας τα επίμαχα σημεία μετατρέπονται εκ νέου σε χωματερές. Πρόκειται για δεκάδες σημεία, πέριξ της πόλης, αλλά και στους οικισμούς, όπως επισήμανε, όπου έχει διαπιστωθεί ότι οι περίοικοι πετάνε συστηματικά τα σκουπίδια τους με ανεξέλεγκτο τρόπο.

Γιώργος Πετρίδης

«Είναι ο μόνος νομικός τρόπος που έχει ο δήμος για να αμυνθεί απέναντι σε αυτό το οποίο συμβαίνει»

Η απόφαση του δήμου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά το αμέσως προσεχές διάστημα έχει ως βασικό στόχο την αποτροπή δυσμενών νομικών συνεπειών για τις υπηρεσίες του και την αποφυγή ενδεχόμενων προστίμων μετά από ελέγχους. Ο δήμαρχος Κομοτηνής απέφυγε να αποσαφηνίσει αν κατά το πρόσφατο παρελθόν επιβλήθηκαν σχετικά πρόστιμα στον δήμο, ενώ περιορίστηκε να σημειώσει ότι «κάνουμε τη μηνυτήρια αναφορά, έτσι ώστε να έχει και η αστυνομία το νου της και να μην φταίει ο δήμος κάθε φορά που γίνεται ένας έλεγχος από ελεγκτές περιβάλλοντος ή οτιδήποτε άλλο και να λένε ότι στα όρια του δήμου Κομοτηνής υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές». «Είναι ο μόνος νομικός τρόπος που έχει ο δήμος για να αμυνθεί απέναντι σε αυτό το οποίο συμβαίνει», επισήμανε.

«Όσο και να τα καθαρίζεις, σε σύντομο χρόνο είναι πάλι βρώμικα»

Αναφερόμενος στο ατελέσφορο των μέχρι τώρα προσπαθειών για περιορισμό των ανεξέλεγκτων χωματερών, ο κ. Πετρίδης εξήγησε μεταξύ άλλων ότι «εκεί όπου έχουμε διαπιστώσει ότι πετάνε συστηματικά σκουπίδια, έχουμε βάλει πινακίδες, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε ούτε φύλαξη, ούτε περίφραξη. Καθαρίζουμε αλλά δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε δύο-τρεις μέρες γύρω-γύρω σε 30 σημεία. Επιπλέον, όσο και να τα καθαρίζεις, σε σύντομο χρόνο είναι πάλι βρώμικα. Μέσα σε τρεις μέρες ξαναπετάνε. Δεν μπορεί λοιπόν ο δήμος να είναι υπεύθυνος κάθε φορά, που πάνε διάφοροι και πετάνε σκουπίδια και δημιουργούν σκουπιδότοπους».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.