Μηνυση για παρανομη μεταφορα κυνηγετικου οπλου και θηρα τη νυχτα σε ορεινη περιοχη της Π.Ε. Ροδοπης

Μεγάλη επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Κομοτηνής

Άλλη μία επιτυχία σημείωσε η Θηροφυλακή. Συγκεκριμένα την Κυριακή 10 Οκτωβρίου νυχτερινές ώρες, εντοπίστηκε από Θηροφύλακες όχημα να κινείται ύποπτα σε ορεινή δασική περιοχή της Π.Ε. Ροδόπης, σε έλεγχο που επιχειρήθηκε από τη Θηροφυλακή ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να διαφύγει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εντός του οχήματος και στη θέση του συνοδηγού, εντοπίστηκε κυνηγετική καραμπίνα γεμάτη με φυσίγγια και εκτός θήκης.
 
Η παραπάνω ορεινή περιοχή παρακολουθούνταν συστηματικά για περίπου 15 νύχτες από τους Θηροφύλακες και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους των παραδασόβιων οικισμών, μιας και υπήρχαν ενδείξεις και πληροφορίες για λαθροθηρία τη νύχτα.
 
Την επιχείρηση συντόνισε ο υπεύθυνος Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Αμαξόπουλος Κωνσταντίνος, σε συνεργασία με τον Συντονιστή Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Θράκης κ. Καπούλα Ιωάννη και συμμετείχαν τέσσερις Θηροφύλακες (Ομοσπονδίας και Συλλόγου) με δύο υπηρεσιακά οχήματα. Κατασχέθηκαν κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια ενώ θα υποβληθεί μήνυση μέσω  της τοπικής Δασικής Υπηρεσίας.
 
Να σημειωθεί ότι από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου μέχρι και σήμερα κατατέθηκαν από Θηροφύλακες της Κομοτηνής έξι μηνύσεις περί Θήρας στη Δ/νση Δασών Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.