Μηνυματα ολο νοημα στον παλιο και το νεο περιφερειαρχη

Την ευκαιρία να εκφράσουν ένα μέρος… από τον εσωτερικό τους κόσμο και τα αισθήματα που τρέφουν για τα πρόσωπα των περιφερειαρχών αλλά και να περάσουν μηνύματα αφήνοντας ταυτόχρονα πολιτικές αιχμές, είχαν όσοι πήραν τον λόγο κατευοδώνοντας τον κ. Παπαδόπουλο και υποδεχόμενοι τον νέο περιφερειάρχη κ. Ζαφείρη Σακελλάρη, χθες στην Κομοτηνή.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έψαχναν να εντοπίσουν απουσίες οι οποίες να έκρυβαν πιθανώς πολιτικά μηνύματα. Και από την στιγμή που δυσφορία δεν είναι δυνατόν να υπάρχει για το πρόσωπο του κ. Ζαφείρη Σακελλάρη, εφόσον ανέλαβε καθήκοντα μόλις χθες, οι υποψίες στρέφονται στις «δύσκολες» σχέσεις με ορισμένους από αυτούς τους τοπικούς παράγοντες που είχε ο κ. Άρης Παπαδόπουλος.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην τελετή δεν παρέστη κανένας κυβερνητικός, έστω, βουλευτής από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Και αν για κάποιους από αυτούς ισχύει η δικαιολογία ότι μετέχουν στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής, για τους υπολοίπους μάλλον δεν πρόκειται για αβλεψία… Όσο για τους βουλευτές της Ν.Δ., εκείνοι προφανώς περιμένουν τη μεγάλη στιγμή που θα εγκαταστήσουν στην περιφέρεια τον δικό τους περιφερειάρχη. Αέραααα!


Αλλά και οι νομάρχες στην πλειονότητά τους απουσίαζαν. Ο κ. Ζαμπουνίδης του Έβρου είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στην ΕΝΑΕ, αλλά και να μην είχε, κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμούσε να δει μόνος του τον κ. Σακελλάρη, ο νομάρχης Ροδόπης απουσίαζε, (όντως), στην Αθήνα, ήταν εκεί όμως οι αντινομάρχες κ.κ. Πολυζωϊδης και Χατζηοσμάν, ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης ήρθε αλλά από την αρχή διακρίνονταν από ένα εκνευρισμό για την ελαφρά καθυστέρηση που παρουσίασε το πρόγραμμα της τελετής με αποτέλεσμα να φύγει στη μέση, ο νομάρχης Δράμας έστειλε αντιπρόσωπο γιατί είχε και αυτός «ανειλημμένες» υποχρεώσεις, ενώ ο υπερνομάρχης Ξάνθης Καβάλας και Δράμας, Κώστας Τάτσης δεν εμφανίστηκε ούτε έστειλε μήνυμα. Είχε προλάβει, άλλωστε, να ανταλλάξει πρόσφατα δημόσιες επιστολές με τον κ. Παπαδόπουλο για την ανεργία στην περιφέρεια.

Ποιοι έμειναν; Ο υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου, Χρήστος Χατζόπουλος ο οποίος έσπευσε να στείλει μηνύματα προς τους εκπροσώπους της πολιτείας, ήτοι το νέο και τον αποχωρούντα περιφερειάρχη, μιλώντας για την ανάγκη αποκέντρωσης και αποσυγκέντρωσης του κράτους για να παταχθεί η γραφειοκρατία και να αλλάξει το «παρωχημένο» συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας του κράτους.

Από την πλευρά του ο νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλιοντζής, αφού δήλωσε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την συνεργασία του με τον πρώην περιφερειάρχη, ζήτησε από τον κ. Σακελλάρη να βλέπει και να συμβουλεύεται τους θεσμικούς και όχι τους κομματικούς παράγοντες για να εισπράξει την απάντηση από τον ίδιο ότι στην παρούσα φάση υπάρχει απλά αλλαγή σκυτάλης αλλά η σκυταλοδρομία συνεχίζεται.

Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Εριφυλλίδης ανέφερε ότι όταν πήγε πρόσφατα στο υπουργείο Εσωτερικών και ρώτησε τους ιθύνοντες για το αν θα έπρεπε να μεταφέρει κάτι στον κ. Παπαδόπουλο, του απάντησαν ότι θα μπορούσε να του μεταφέρει απλά την… καλημέρα τους. Για να χρυσώσει το χάπι ευχήθηκε στον κ. Παπαδόπουλο η «καλημέρα του» να συμβολίζει μια καινούργια μέρα για τον ίδιο και την πολιτική του σταδιοδρομία.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος επέστησε την προσοχή στο νέο περιφερειάρχη να αποφύγει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και να ασχοληθεί το ίδιο τόσο με τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και με τα πιο απομακρυσμένα χωριά, που έχουν ανάγκη τόνωσης και ανάπτυξης, ενώ δήλωσε πρόθυμος για συνεργασία σε τοπικά και…εθνικά θέματα.

Ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, αποκάλυψε ότι είναι συντοπίτης του κ. Σακελλάρη αφού κατάγεται από χωριό της Χαλκιδικής που βρίσκεται πολύ κοντά στη Γαλάτιστα, ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι αναφέρθηκε και στην «ορθολογική», όπως την χαρακτήρισε, αξιοποίηση των χρημάτων από τους κοινοτικούς πόρους που δόθηκαν στην εκκλησία. Εν τη παλάμη γαρ…

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να περιβάλουν το νέο γενικό γραμματέα της περιφέρειας με την ίδια αγάπη που περιέβαλαν τον ίδιο.

Έχω την βεβαιότητα πάντως, ότι πολλοί από αυτούς που συνηθίζουν να κατοικοεδρεύουν σε αυλές κρατικών αξιωματούχων, αγαπούν την εξουσία τους και όχι τους ίδιους, γεγονός που αποτελεί άλλωστε και βασικό κανόνα που οφείλουν να γνωρίζουν όσοι αποφασίζουν να ανοιχτούν στα βαθιά της πολιτικής αρένας.

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.