Μηνυματα απο Μητροπολιτη και δημαρχους Μαρωνειας-Σαπων και Κομοτηνης προς τους συμμετεχοντες των πανελλαδικων

Συγχαρητήρια μηνύματα απευθυνόμενα στους μαθητές της Ροδόπης που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απέστειλαν μία μέρα μετά την ανακοίνωση των βάσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών και ο Δήμαρχος Κομοτηνής. Στα μηνύματά τους και οι τρεις φορείς του τόπου δεν παραλείπουν να αναφερθούν και σε εκείνους τους μαθητές που δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο της εισαγωγής, παροτρύνοντάς τους να μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων «Θα είσθε ευτυχείς, όταν στη ζωή σας επιδιώξετε περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο να καλλιεργείτε την εν Χριστώ ενότητα και την κοινωνία των προσώπων» 

Στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει:
 
«Αγαπητοί νέοι της Επαρχίας μας,
 
Με χαρά πληροφορήθηκα την επιτυχία σας και την είσοδό σας στις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Τεχνολογικών για να συνεχίσετε τις σπουδές σας και να καταρτισθείτε, ώστε να σταδιοδρομήσετε επαγγελματικώς και να καταξιωθείτε κοινωνικώς.
 
Το γεγονός προξενεί χαρά. Χαρά σε σας, οι οποίοι κοπιάσατε. Χαρά στους καλούς γονείς σας, οι οποίοι σας συμπαραστάθηκαν και σας βοήθησαν υλικώς και ηθικώς να επιτύχετε τούς στόχους σας. Χαρά στην τοπική κοινωνία μας, της οποίας αποτελείτε και ‘σεις μέλη και μάλιστα εκλεκτά.
 
Την ίδια χαρά συμμερίζομαι κι εγώ, ο πνευματικός πατέρας σας, ο οποίος διαπιστώνω την πρόοδό σας, τη συγκρότηση της προσωπικότητός σας, το ζήλο σας και την επιμέλειά σας.
 
Παρακαλώ να μου επιτρέψετε, λαμβάνοντας αφορμή από την επικοινωνία μας αυτή, να τονίσω, ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας υπέδειξε τον τρόπο της ζωής κατά Θεόν. Αυτής της ζωής χαρακτηριστικό είναι η ενότητα των ανθρώπων και η κοινωνία των προσώπων, όπως εκφράζεται με τον λόγο της Γραφής: «να μετέχετε στη χαρά όσων χαίρονται και στη λύπη όσων λυπούνται» ( Πρβλ. Ρωμ. ιβ΄, 15. ). Κι ο Απόστολος Παύλος μ’ αυτήν την ίδια διδασκαλία προέτρεψε τούς Κορινθίους «Όταν τιμάται ένα μέλος χαίρονται μαζί του όλα τα μέλη» (Α΄ Κορ. ιβ΄, 26 ).
 
Αρχίζετε μία νέα περίοδο αγώνων. Θα είσθε ευτυχείς, όταν στη ζωή σας επιδιώξετε περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο να καλλιεργείτε την εν Χριστώ ενότητα και την κοινωνία των προσώπων, η οποία στην γλώσσα της θεολογίας της Εκκλησίας μας αποδίδεται με μία εκφραστική λέξη, την αλληλοπεριχώρηση. Αυτός είναι ο τρόπος της θείας ζωής, τον οποίο ο Ιησούς Χριστός απεκάλυψε με τη διδασκαλία Του «Ο πατέρας ζει μέσα σε μένα και εγώ ζω μέσα στον πατέρα ” (Iωάν. ι΄, 38)». Είμαστε και ‘μείς μέρος αυτής της σχέσεως. Ο Κύριος απευθυνόμενος είπε προς τον Επουράνιο Του και Πατέρα μας: «Προσεύχομαι όχι μόνο γι’ αυτούς αλλά και για κείνους που με το κήρυγμα αυτών θα πιστεύουν σ’ εμένα, ώστε να είναι όλοι ένα, όπως εσύ, Πατέρα, είσαι ενωμένος μ’ εμένα κι εγώ μ’ εσένα, να είναι κι αυτοί ενωμένοι μ’ εμάς» ( Ιωάν. ιζ΄ 20-21).
 
Αυτή είναι η ελπίδα και το όραμα της Εκκλησίας. Με αυτή θα επιλύσουν τα οξέα προβλήματα της ζωής, τα οποία δημιουργούν ο εγωισμός, η πλεονεξία, η φιλοδοξία, η πονηρία και οι άλλες κακίες των ανθρώπων.
 
Σήμερα, όμως, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν εισήχθησαν στην Σχολή της επιλογής τους. Προς όλους αυτούς απευθυνόμενος θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι δεν απέτυχαν, αλλά τους προτρέπω να ξαναπροσπαθήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια όχι με αποκλειστικές, αλλά με ποικίλες επιλογές.
 
Εύχομαι πατρικώς ο Θεός να είναι μαζί σας και θα προσεύχομαι πάντοτε για σας, ώστε ο Κύριός μας να είναι Βοηθός και Σκεπαστής σας σ’ όλα.
 
Ο Θεός να Σας ευλογεί και να Σας ενισχύει!». 

Γιάννης Σταυρίδης «Για το Δήμο μας κάθε επιτυχία αποτελεί μία ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον» 

Μήνυμα με το οποίο συγχαίρει τους επιτυχόντες Δημότες του Δήμου Μαρωνείας Σαπών εξέδωσε και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταυρίδης, μετά την ανακοίνωση των βάσεων.
 
Το μήνυμα έχει ως εξής:
 
«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων σηματοδοτεί ένα σημαντικό χρονικό ορόσημο στην μαθητική πορεία του κάθε παιδιού. Ταυτόχρονα οριοθετεί εκ νέου την ζωή του και την τοποθετεί σε μία νέα διαδρομή απόληξη της οποίας θα είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η κοινωνική ,εν γένει, πρόοδος.
 
Για το Δήμο μας κάθε επιτυχία αποτελεί μία ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον, κάθε προσπάθεια συνιστά επιβράβευση κόπων και θυσιών.
 
Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και να τους ευχηθώ μία καλή ακαδημαϊκή πορεία.
 
Ταυτόχρονα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την στήριξη και την προσπάθεια. Οι επιτυχίες των μαθητών του Δήμου μαρτυρούν τέλος το υψηλό επίπεδο των σπουδών και της δουλειάς που γίνεται στα σχολειά του.
 
Η ζωή ωστόσο δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται με αγώνες ,προσπάθειες και κόπους γι όσους πέτυχαν και για όσους ξαναπροσπαθήσουν ή κάνουν άλλες επιλογές..
 
.Άλλωστε τίποτα δεν χαρίζεται αλλά με κόπους κατακτιέται… 

Γιώργος Πετρίδης «Η αποτυχία είναι οριστική μόνο όταν παραιτούμαστε από τον στόχο μας»

Σύντομο μήνυμα με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έστειλε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος αναφέρει:
 
«Συγχαρητήρια στις υποψήφιες και τους υποψήφιους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από καρδιάς ευχές για καλή σταδιοδρομία με υγεία.
 
Σ’ αυτούς που πάλεψαν και δεν πέτυχαν, να θυμούνται ότι η αποτυχία είναι οριστική μόνο όταν παραιτούμαστε από τον στόχο μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.