Μηνυμα του Νομαρχη Ροδοπης για την επετειο της ενσωματωσης της Θρακης στον Εθνικο κορμο

85 χρόνια συμπληρώνονται τούτες τις μέρες από την 14η Μαΐου 1920 ,όταν στην Ελληνική Βουλή ο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας ανακοίνωνε την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό. Την ίδια στιγμή νεάνιδες της Κομοτηνής υποδέχονταν τον στρατηγό Επαμεινώνδα Ζυμβρακάκη στην Κομοτηνή…

Στιγμές που η ιστορική μνήμη των Θρακιωτών έχει καταγράψει σαν ένα νέο ξεκίνημα της Θράκης στο ιστορικό διηνεκές .

Σήμερα 85 χρόνια μετά τιμούμε την επέτειο εκείνη με αισθήματα ευγνωμοσύνης για όλους εκείνους που με θυσίες και αίμα , έκαναν το όνειρο και την ιστορική αδημονία γεγονός.

85 χρόνια μετά από αυτήν την ημερομηνία, χρέος όλων μας είναι να τιμήσουμε αυτήν την ευλογημένη μέρα, χωρίς διακρίσεις και τεχνητούς διαχωρισμούς, να διαφυλάξουμε την ηρεμία και να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις αξίες και στις επόμενες γενιές.

Χρέος όλων μας ,των σύγχρονων Θρακιωτών, είναι να νοηματοδοτήσουμε την επέτειο συνεχίζοντας τον δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής ,με όρους κοινωνικής συνοχής, υπεραμυνόμενοι της ιστορίας μας και δικαιώνοντας αγώνες Ελλήνων που είχαν όραμα θυσιάζοντας ότι πολυτιμότερο είχαν για την υλοποίησή του. Σε αυτούς χρωστούμε αιώνια ευγνωμοσύνη .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.