Μηνυμα του Δημαρχου Κομοτηνης κ. Τασου Βαβατσικλη για την επετειο της 14ης Μαιου 2005

Η πόλη της Κομοτηνής, ο λαός της Ροδόπης και ο Θρακικός Ελληνισμός συμμετέχουν με ενθουσιασμό, υπερηφάνεια και Εθνική έξαρση στον εορτασμό της επετείου της ενσωμάτωσης της Θράκης στον κορμό της Πατρίδας, στις 14 Μαΐου 1920.

Φέτος συμπληρώνονται 85 χρόνια από την ιστορική εκείνη ημέρα. Ογδόντα πέντε χρόνια ελεύθερη ζωή και συνεχούς προσπάθειες ανάπτυξης και προόδου.

Γιορτάζουμε και υποκλινόμαστε με σεβασμό και προσκυνηματική αναγνώριση στο θρίαμβο των συντελεστών της ανάκτησης της ελευθερίας μας. Στη Δημοκρατική πολιτική ηγεσία της μεγαλειώδους εκείνης εποχής, στο μέγιστο πολιτικό της νεότερης Ελλάδας Εθνάρχης και Πρωθυπουργός Ελευθέριο Βενιζέλο και στο συνεργάτη του και κατ’ εξοχήν πρωταγωνιστή των Θρακικών γεγονότων Χαρίσιο Βαμβακά.

Δοξάζουμε την Ελευθερία, το Ελληνικό αυτό ιδανικό που έχει καταστεί πανανθρώπινο αξίωμα όλων των λαών της Οικουμένης.

Προχωρούμε με εδραιωμένη την πίστη ότι είναι και πάλι ιστορική ανάγκη να επωμιστούμε όλοι μας, λαός – Πολιτεία – Τοπικής Αυτοδιοίκηση – την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή εξόρμηση.

Με εφαλτήριο το πνεύμα της ενότητας που επικρατούσε και την εποχή της Εθνικής μας Ανάστασης να κατακτήσουμε για την Κομοτηνή την οριστική της ανάπτυξη, την πολιτιστική της ολοκλήρωση, την κοινωνική και οικονομική μεγιστοποίηση.

Στο δρόμο αυτό ο Δήμος Κομοτηνής θα είναι ο κυριότερος οδηγός και στυλοβάτης.

Τα Ελευθέρια της Κομοτηνής θα είναι πάντοτες συνώνυμα της αναπτυξιακής πορείας της πόλης και της ευημερίας όλων των κατοίκων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.