Μηνυμα κατα του Φασισμου και του Ναζισμου απο την Κομοτηνη

Κατάθεση στεφάνων στην Κομοτηνή για την 9η Μαΐου, ημέρας των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η 9η Μαΐου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα σε όλη την Ευρώπη, μιας και είναι η επέτειος της συνθηκολόγησης της Ναζιστικής Γερμανίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και η ημέρα της Ευρώπης, μιας και σε αυτή τη σημαδιακή ημερομηνία είδε το φως η «Διακήρυξη Σούμαν», η οποία θεωρείται ότι συνεισέφερε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Φέτος συμπληρώνονται εβδομήντα ένα χρόνια από τη νίκη ενάντια στο ναζισμό, την ήττα του Χίτλερ και τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη που άφησε πίσω του 22 εκατ. νεκρούς στη μάχη ενάντια στον ολοκληρωτισμό.
 
Στις 9 Μαΐου του 1945 οι σοβιετικοί στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υψώνουν τη σημαία στην οροφή του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο και η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων.
 
Έτσι η 9 Μαΐου αποτελεί ημέρα τιμής προς όλους όσους έδωσαν τη μάχη με τη ζωή τους στο πόλεμο ενάντια στη θηριωδία του ναζισμού, μια μάχη που γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη σήμερα που το «φίδι» του φασισμού αναδύεται για ακόμα μια φορά τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.
 
Στην Ελλάδα στις 9 Μαΐου εορτάζονται οι Εθνικοί Αγώνες και η Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
 
Για αυτό και τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής Ταξίαρχο Νικόλαο Νιζάμη, τον αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτη Μάρη, τον Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Ροδόπης Μ. Σεβδυνίδη, καθώς και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ Ιωάννη Βασιλειάδη.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη μια χρονιά, δεν έδωσαν το παρόν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος, στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, παρόλο που υπάρχει πρόβλεψη στο επίσημο πρόγραμμα για κατάθεση στεφάνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.