Μηνυμα για την αποδοχη της διαφορετικοτητας απο το Συλλογο «Αγιοι Θεοδωροι» και το Ωδειο Συκακη

Με την παράσταση “You can be a star” στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής που παρουσιάστηκε για τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων της πόλης

Μια ξεχωριστή εκδήλωση, μεταφέροντας μηνύματα για την συνεργασία και την αποδοχή της διαφορετικότητας, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» και το Ωδείο Μ. Συκάκη, με την παράσταση “You can be a star”στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.


 
Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε σε παιδιά Δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής, στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος αυτές τις ημέρες, που θα κορυφωθούν με τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πόλη της Κομοτηνής, το πρωί του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, με την παράσταση να επαναλαμβάνεται για το κοινό της Κομοτηνής στις 18:30 την ίδια μέρα.
 
Η παράσταση έλαβε τη μορφή ενός talent show, με κριτές αλλά και διαγωνιζόμενους, δίνοντας την ευκαιρία να συνδυάσουν τραγούδι με θέατρο.

 

Ηλίας Ποιμενίδης
«Θεωρώ ότι κάναμε το πρώτο βήμα, πειραματιστήκαμε και πετύχαμε κάτι πολύ καλό»

 
Όπως τόνισε ο διοικητικός διευθυντής του Κέντρου  Διημέρευσης του Συλλόγου κ.Ηλίας Ποιμενίδης, η μουσικοθεατρική αυτή παράταση αποτελεί ένα πειραματικό σχέδιο που έκαναν με το Ωδείο Συκάκη, ώστε να φέρουν σε επαφή παιδιά τυπικής ανάπτυξης με παιδιά με αναπηρία.
 
«Θεωρώ ότι κάναμε το πρώτο βήμα, πειραματιστήκαμε και πετύχαμε κάτι πολύ καλό» ανέφερε, τονίζοντας πως όλα, ξεκινούν από την παιδεία.
 

Αν τα παιδιά δεν έρθουν σε επαφή, από μικρή ηλικία, με παιδιά με νοητική υστέρηση και αναπηρίες, δεν θα μπορέσουν να εξοικειωθούν, ώστε μεγαλώνοντας να μην βλέπουν σαν κάτι διαφορετικό την αναπηρία, αλλά κάτι γνωστό προς αυτούς ώστε να συνεργάζονται πιο εύκολα με τα παιδιά με αναπηρίες.
 
«Θεωρώ ότι το πετύχαμε σε αυτή την παράσταση, γιατί τα παιδιά από το ωδείο Συκάκη γνωρίστηκαν με τα δικά μας, και πετύχαμε μια πολύ ωραία παράσταση»
 

Χριστίνα Συκάκη
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που στην πόλη μας υπάρχουν Σύλλογοι και Οργανισμοί που φέρνουν κοντά όλα τα παιδιά»

 
Η ιδέα ανήκει στο Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων, που ήρθαν στο ωδείο με την πρόταση που άδραξαν με πάρα πολύ μεγάλη χαρά η ίδια και η αδερφή της Όλγα, σημείωσε η κ. Χριστίνα Συκάκη, διοικητική διευθύντρια του Ωδείου.
 
Άλλωστε δούλεψαν πάρα πολλούς μήνες για αυτό, με την παράσταση να είναι αποτέλεσμα πολλών κόπων.
 
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που στην πόλη μας υπάρχουν Σύλλογοι και Οργανισμοί που φέρνουν κοντά όλα τα παιδιά» σημείωσε, τονίζοντας πως ευελπιστούν και σε ανάλογες μελλοντικές συνεργασίες ώστε να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.