Μηνυμα αγαπης, ειρηνης

Μήνυμα αγάπης, ειρήνης και αλληλεγγύης μετέφερε και στην Κομοτηνή η Φλόγα Αγάπης των εθελοντών αιμοδοτών, την οποία υποδεχτήκαμε χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Η Φλόγα Αγάπης ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου από το Ξυλόκαστρο της Κορινθίας, διέσχισε όλη την Ελλάδα, κάνοντας μια στάση και στην Κομοτηνή, ενώ θα συνεχίσει τον δρόμο της περνώντας από τον Έβρο και θα καταλήξει στην Κω όπου θα πραγματοποιηθεί η 18η Αμφικτιονία, το Πανελλήνιο συνέδριο εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδας.

Η τελετή υποδοχής της Φλόγας Αγάπης, η οποία μεταφέρει μηνύματα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής σε συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης με το Δήμο Κομοτηνής.

Με μήνυμα «ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο!» συμμετείχε στη 2η λαμπαδηδρομία ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Περπατώ» κ. Άλεξ Ταξιλδάρης με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Δημητρακόπουλο.

«Η φλόγα ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου έγινε πέρσι η Αμφικτιονία, απλώθηκε σ’ όλη την Ελλάδα, θα περάσει από την Κομοτηνή και στη συνέχεια θα πάει στον Έβρο, καταλήγοντας τελικά στην Κω όπου θα γίνει η 18η Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας. Αυτή η Αμφικτιονία γίνεται κάθε χρόνο σε μια πόλη όπου υπάρχει σύλλογος αιμοδοτών. Το Σωματείο μας είναι από τα ιδρυτικά μέλη αυτής της Αμφικτιονίας, συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις αμφικτιονίες όπου παρουσιάζει κάποια θέματα που απασχολούν το εθελοντικό κίνημα. Αυτή η φλόγα εθελοντών αιμοδοτών μας δίνει το μήνυμα ότι στο κίνημα το εθελοντικό που υπάρχει στη χώρα μας εξέχουσα θέση θα πρέπει να έχει η εθελοντική αιμοδοσία. Δεν νοείται εθελοντισμός χωρίς να υπάρχει και εθελοντική αιμοδοσία», δήλωσε λίγο πριν την τελετή υποδοχής της Φλόγας ο πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης κ. Δημήτρης Δημητρακόπουλος.

Εδώ και 25 χρόνια ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης κάνει έντονο αγώνα βοηθώντας την πολιτεία στην προσπάθεια να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε απόλυτη κάλυψη των αναγκών σε αίμα στη χώρα μας από καθαρά εθελοντική προσφορά.

Με μεγάλη χαρά συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία ο πρόεδρος του Συλλόγου «Περπατώ» κ. Άλεξ Ταξιλδάρης, μετά από την πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Δημητρακόπουλου.

«Είναι τιμή μου και από πλευράς ιατρικής που έχω λίγο σχέση, βλέπω πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε αίμα γιατί στην Ελλάδα δυστυχώς είναι αναγκαίο, ειδικά, τα Σαββατοκύριακα που αυξάνεται η κίνηση στους δρόμους και αυξάνεται και η κίνηση στα νοσοκομεία. Θα πρέπει το μήνυμα να πάει σε όλα τα σπίτια γιατί πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που δεν θέλουν κάποιοι να δώσουν αίμα ή που δεν δίνουν αίμα, είναι ότι αγνοούν ή δεν ξέρουν πόσο εύκολο είναι και πόσο μεγάλο καλό μπορούν να κάνουν», είπε ο κ. Ταξιλδάρης, τονίζοντας ότι είναι κρίμα να χάνονται τόσο εύκολα τόσο πολλές ζωές όταν μπορούν να σωθούν με τόσο λίγο κόπο. «Ταιριάζει απόλυτα το στοιχείο του εθελοντισμού, του αθλητισμού και της ομαδικότητας με αυτό του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και έχουν κοινό σκοπό την αγάπη για τη ζωή».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Τάσος Βαβατσικλής, με τη σειρά του, ανέφερε ότι η προσφορά αίματος για τη δημοτική αρχή, όπως και για όλους τους ενεργούς πολίτες, σημαίνει προσφορά ζωής. «Στα πλαίσια αυτά η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και παραβρίσκεται εδώ».

Τον ρόλο και το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών τόνισε ιδιαίτερα ο δήμαρχος Κομοτηνής, ενώ δήλωσε απερίφραστα ότι «η δημοτική αρχή είναι κοντά του».

«Λιγότερο αίμα στην άσφαλτο και περισσότερο στις τράπεζες αίματος γιατί είναι μια προσφορά ζωής και μια προσφορά αγάπης», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής κ. Αργύρης Τορονίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Δημητρακόπουλο. «Μας έδωσε την ιδέα με τη φλόγα αυτή να δώσουμε το μήνυμα της αιμοδοσίας που είναι μήνυμα αγάπης για μας και για όλο τον κόσμο. Εμείς οι μοτοσικλετιστές χρειαζόμαστε αίμα και είμαστε πάντα αρωγοί, γι’ αυτό και είμαστε στους κόλπους του Συλλόγου Αιμοδοτών πάντα».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.