Μινι περιοδεια για τον Υφ. Εξωτερικων Γιαννη Αμανατιδη στην Κομοτηνη

Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη - Βρέθηκε στη Ροδόπη συνοδεύοντας τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στην επίσκεψή του

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη επισκέφτηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή με την ευκαιρία της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ.
 
Ο κ. Αμανατίδης συνόδεψε τον Τούρκο Πρωθυπουργό τόσο κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία YAKA IKE, όσο και στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Αρριανών μετά το ιφτάρ που είχε οργανωθεί στον οικισμό Λυκείου.
 
Σχολιάζοντας την επίσκεψη Γκιλντιρίμ, σημείωσε πως το επίπεδο των συνομιλιών στην Αθήνα ήταν πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα όσο αφορά το κυπριακό, αλλά και άλλα θέματα που είχαν τεθεί στο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας στη Σμύρνη.
 

«Η ανάπτυξη θετικής ατζέντας και οι συζητήσεις σε θέματα που αφορούν τις δύο χώρες πάντα είναι προς όφελος τόσο των κρατών όσο και των κοινωνιών» τόνισε, εκφράζοντας την άποψη πως αυτό εκφράστηκε με τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών.
 
Παρότι είναι ιδιωτική επίσκεψη ο ίδιος τον υποδέχτηκε και τον ξεπροβόδισε, ενώ ήταν παρών σε όλες τις επισκέψεις στο Δήμο Αρριανών, σημειώνοντας πως η συνύπαρξη των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων στη Θράκη αποτελεί παράδειγμα και για τη συνύπαρξη στην Ευρώπη , και αυτό το νόημα έχει η παρουσία του στη Ροδόπη, καταλήγοντας πως άλλωστε «ιφτάρ σημαίνει γεύμα αγάπης».
 
Ο κ. Αμανατίδης συνοδευόταν από τους δύο βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκη Χαρίτου. 
 
 

Συζήτηση για τα θέματα της Περιφέρειας 

Αρχικά μετέβη στον Περιφερειάρχη, στη συνάντηση με τον οποίο συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης. Όπως ανέφερε ο κ. Αμανατίδης, θεώρησε καθήκον του, όπως είναι καθήκον κάθε κυβερνητικού παράγοντα, να επισκεφτεί τον περιφερειάρχη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιφέρεια, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης.
 
«Νομίζω ότι η συγκυρία μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης βοηθάει ώστε και η κυβέρνηση να εστιαστεί στα ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια και να  δώσει βαρύτητα στην ΑΜΘ» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη πως η κουβέντα με τον περιφερειάρχη ήταν πολύ καλή, και θα βοηθήσει τόσο στα θέματα που αφορούν το υπουργείο του όσο και στα υπόλοιπα, τα οποία θα μεταφέρει στους συναδέρφους του.
 
Στην πολύ καλή συνεργασία που είχαν στάθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, που παρέθεσε στον κ. Αμανατίδη τα ζητήματα της ευρύτερης περιφέρειας, τα αναπτυξιακά ζητήματα που έχει, ενώ τον ενημέρωσε για την πορεία του ΕΣΠΑ και τους άξονες στους οποίους κινούνται. «Θεωρώ ότι είχαμε μια πολύ γόνιμη και καλή συνεργασία και συζήτηση, και αποκτήσαμε ένα φίλο που θα μας βοηθήσει και για άλλα θέματα που θα προκύψουν στη συνέχεια» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
 
 

Βοήθεια στις κινήσεις του Δήμου Κομοτηνής 

Στη συνέχεια ο κ. Αμανατίδης μετέβη στο Δημαρχείο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής με τον οποίο είχε, όπως σημείωσε ο ίδιος, μια πολύ καλή συζήτηση, για τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη της Κομοτηνής. «Διαπίστωσα πως ο Δήμαρχος όχι μόνο έχει το ενδιαφέρον αλλά έχει κάνει πάρα πολλά σε σχέση με την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα πως και ο ίδιος θα μπορέσει να βοηθήσει στις κινήσεις τις οποίες κάνει ο Δήμος, θέματα τα οποία θεωρεί πως μπορεί να μεταφέρει και στην κεντρική εξουσία στην Αθήνα.
 
Ο δε κ. Πετρίδης σημείωσε πως παρά το σύντομο της συναντήσεως, αυτή ήταν δημιουργική, μιας και πάντα ένα στέλεχος της κυβέρνησης μπορεί να βοηθήσει τον τόπο όταν καταλάβει ποια είναι τα ζητήματα που τον αφορούν. «Ήξερε αρκετά, έμαθε περισσότερα αλλά σίγουρα έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει» ανέφερε ο κ. Πετρίδης, τονίζοντας πως ο λόγος και η συμβολή του είναι κρίσιμη για το Δήμο Κομοτηνής, δεσμευόμενος να μιλήσουν ξανά σύντομα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.