Μηλο της εριδος μεταξυ Δημου και ΔΠΘ η Παλια Νομικη;

Ενεργειακή αναβάθμιση θέλει να πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο, την μελλοντική τους χρήση θέλει να μελετήσει ο Δήμος

Αποσύρθηκε, λόγω μη παρουσίας εκπροσώπου του ΔΠΘ, το θέμα της χορήγησης ή μη συναίνεσης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την ένταξη πρότασης ενεργειακής αναβάθμισης των πανεπιστημιακών κτιρίων επί της οδού Π.Τσαλδάρη (Παλιά Νομική), από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Και αυτό γιατί στην πρόταση που κατέθεσε το ΔΠΘ, δεν καθορίζεται ο χρόνος για τον οποίο θα το χρησιμοποιήσουν μετά την ενεργειακή αναβάθμιση.
 
Όπως ενημέρωσε το σώμα ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, το κτίριο βρίσκεται στην κυριότητα του Δήμου Κομοτηνής, και θεωρεί πως θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά το θέμα της χρήσης του, από τη στιγμή που προχωρά η κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για τα Τμήματα που αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε αυτό.
 
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κομοτηνής έχει εκφράσει παλιότερα την επιθυμία να αξιοποιήσει το χώρο, πιθανότατα ως σχολική μονάδα, όμως και το πανεπιστήμιο επιθυμεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον χώρο, λαμβάνοντας υπόψη το σχεδιασμό διεύρυνσής του αλλά και τη λειτουργία των προγραμμάτων διετών σπουδών, που θα πρέπει να βρουν στέγη.
 
Όλα αυτά τα ζητήματα αναμένεται να θιχθούν σε επόμενη συνεδρίαση, παρουσία εκπροσώπων του ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.