Μικροι και μεγαλοι στην αγκαλια του «Μεγαλου Φιλικου Γιγαντα»

Στην avant premier της νέας ταινίας του Οσκαρικού «παραμυθά» Στίβεν Σπίλμπεργκ που διοργάνωσαν ο «ΠτΘ» και ο κινηματογράφος “Odeon Κosmopolis”

Ένας γίγαντας ύψους εφτά μέτρων και η μικρή Σόφι πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του πολλαπλά βραβευμένου με όσκαρ Αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ. «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» λοιπόν και η Σόφι, οι δύο πρωταγωνιστές, τόσο διαφορετικοί και συνάμα τόσο όμοιοι, καθότι και οι δύο «απόκληροι» των κόσμων στους οποίους κατοικούν, που συναντώνται, γίνονται φίλοι και αποφασίζουν να αλλάξουν τον κόσμο, ήτοι να βάλουν στην θέση τους, τους υπόλοιπους κακούς και δυνατότερους γίγαντες που τρώνε παιδιά.
 
Ο «Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» και η Σόφι, ενώνονται στην κινηματογραφική μεταφορά ενός εκ των γνωστότερων παραμυθιών της Βρετανίας, του ομότιτλου έργου του Ουαλού Ρόαλντ Νταλ που έχει χαρίσει πληθώρα μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, όπως «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο Σοκολάτας» και το «ο Απίθανος Κύριος Φοξ», «Ματίλντα» και πολλά άλλα, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του μετρ του είδους Στίβεν Σπίλμπεργκ, ποιος δεν θυμάται τον εξωγήινο E.T., και της αγαπημένης του σεναριογράφου, δημιουργό του E.T. Μελίσα Μάθισον, για την οποία το σενάριο αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο της μιας και έφυγε πέρυσι από την ζωή σε ηλικία 65 ετών.


 
Μια σκοτεινή από άποψη εικόνας κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας με εντυπωσιακά σκηνογραφικά και ψηφιακούς χαρακτήρες που ερμηνεύονται από πραγματικούς ηθοποιούς, με μπόλικο “ντισνεϊκό” ωστόσο χιούμορ στο δεύτερο μέρος αυτής, όταν στην ιστορία μπαίνει η βασίλισσα.
 
Μία ταινία ύμνος στον σεβασμό της διαφορετικότητας, στην αξία των ονείρων και στη δύναμη της πίστης, την οποία το φιλοθεάμων κοινό της Κομοτηνής, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πριν από οποιονδήποτε άλλον – καθότι η επίσημη πρεμιέρα σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν χθες Πέμπτη 30 Ιουνίου – στην avant premiere που διοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης ο «Παρατηρητής της Θράκης» , το «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και ο κινηματογράφος “Odeon Kosmopolis”.
 
Ένα μικρό «ευχαριστώ» από όλους εμάς προς όλους τους αναγνώστες και τους ακροατές μας… ειδικά για τη νέα γενιά που φέρει στις πλάτες της το μέλλον όλων μας, για την χρόνια υποστήριξη και πίστη τους σε εμάς.
 

Ένα μικρό «ευχαριστώ» με ένα μεγάλο ωστόσο μήνυμα, από τα κυρίαρχα για όλους εμάς, αυτό της αγάπης και της αποδοχής καθώς και το μήνυμα της πίστης στο όνειρο και της συνεχούς προσπάθειας για την επίτευξή του.
 
Ένα μικρό «ευχαριστώ» για όλους εσάς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κινηματογράφο “Odeon Kosmopolis” και το προσωπικό του για την ευκαιρία, την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους.
 
Και για όσους δεν πρόλαβαν η ταινία, αρχής γενομένης από σήμερα, κάθε μέρα θα προβάλλεται στον κινηματογράφο “Odeon Kosmopolis” σε δύο προβολές, στις 20:00 και στις 22:30.
 
Καλή θέαση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.