Μικροεπεισοδια στην αντιφασιστικη συγκεντρωση της Κυριακης

Βροντερό παρών από το αντιφασιστικό κίνημα, στην συγκέντρωση η οποία κράτησε περισσότερες από πέντε ώρες

Εν αντιθέσει με τα σοβαρά επεισόδια τα οποία ακολούθησαν του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου του Σαββάτου στην Ξάνθη, με αφορμή τα εγκαίνια των εκεί γραφείων της Χρυσής Αυγής, η αντιφασιστική συγκέντρωση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στην Κομοτηνή, από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνή, αλλά και μέλη αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ολοκληρώθηκε δίχως «παρατράγουδα».
 
Η συγκέντρωση διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες, καθώς το κάλεσμα από πλευράς των διοργανωτών ήταν στις δύο το μεσημέρι.
 

Οι αντιδράσεις περιορίστηκαν στην ένταση η οποία δημιουργήθηκε τα πρώτα λεπτά της συγκέντρωσης, όταν υπήρξε αψιμαχία μερίδας των συμμετεχόντων της συγκέντρωσης με αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
 
Αφορμή για την συγκέντρωση στάθηκε η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Γιάννη Λαγού στην Κομοτηνή, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος στην κεντρική πλατεία όπου και παρέμεινε ως τις 8 περίπου το βράδυ, πραγματοποιώντας ομιλία σε μέλη και στελέχη του κόμματος, μετά το τέλος της οποίας αναχώρησε.
 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τόσο στην κεντρική πλατεία της πόλης, όσο και στα πέριξ αυτής, βρισκόταν συγκεντρωμένη ισχυρή αστυνομική δύναμη και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες και παρέμειναν παρατεταγμένες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έως και το τέλος της συγκέντρωσης.
 
Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ενώ κρατούσαν πανό κάνοντας σαφές πως η παρουσία μελών και στελεχών της, τουλάχιστον στη Ροδόπη είναι ανεπιθύμητη.
 
Με την αποχώρηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στην παλιά Νομική. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.