Μηδενικη ανοχη απεναντι σε ολες τις μορφες βιας κατα των γυναικων

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του ΔΠΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δ.Π.Θ. στα πλαίσια του εορτασμού τηςΠαγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Κοριτσιών και Γυναικών, εκφράζειμέσω ανακοίνωσης τηναδιαπραγμάτευτη υποστήριξή της στα θέματα ισότητας των φύλων τόσο στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου όπου λειτουργεί και δρα, όσο και τηντοπική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία.

Όπως διαβεβαιώνει, μέσα από το έργο της θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί μηδενική ανοχή απέναντι σε όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών, βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, ευαισθητοποίηση του φοιτητικού πληθυσμού και της κοινωνίας, και συμμαχία μέσω σύμπραξης με την Πολιτεία για την ανάδειξη της πολιτικοποίησης του φαινομένου και της ανάπτυξης δράσεων που θα  επιφέρουν την ισότητα και τονσεβασμό στην αξιοπρέπεια της ζωής για όλες και όλους.

Και τούτο διότι σύμφωνα με την Επιτροπή, η βία κατά των γυναικών σε όλες της τις μορφές είναι ένα συστημικό και δομικό πρόβλημα, βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων και αναπαράγει τις σχέσεις άσκησης εξουσίας και ελέγχου από τους άνδρες προς τα κορίτσια και τις γυναίκες. Αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, και βασίζεται στην αναπαραγωγή των κυρίαρχων κοινωνικών σεξιστικών και ρατσιστικών νοηματοδοτήσεων, διαπερνώντας την κοινωνική τάξη, την φυλή, την ηλικία, την θρησκεία, το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ενώ ασκείται σε όλα τα πλαίσια της κοινωνικοποίησης του ατόμου, όπως της οικογένειας, του εργασιακού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, και της κοινωνίας εν γένει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.