«Μια ζωη, πολλες στιγμες» μεσα απο την πενα της Ασης Κιουρα

Αύριο η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κομοτηναίας συγγραφέα, στην Λέσχη Κομοτηναίων - «Στόχος μου όταν γράφω, να προσφέρω λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς στους αναγνώστες»

Πέντε γυναίκες της Κομοτηνής, πέντε συμπολίτισσές μας, η κάθε μία και διαφορετική θα βρεθούν το απόγευμα της Παρασκευής, συγκεκριμένα στις 19.30, στη Λέσχη Κομοτηναίων, για να παρουσιάσουν το νέο μυθιστόρημα της Κομοτηναίας συγγραφέα κ.Άσης Κιούρα με τίτλο «Μία ζωή πολλές στιγμές».
 
Πέντε… όσες και οι ηρωίδες του βιβλίου που υπογράφει η κ. Κιούρα και το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν από δύο εβδομάδες από τις εκδόσεις «ΕΞΗ», φίλες κολλητές έως ότου στα 18 τους χρόνια οι δρόμοι τους χωρίσουν, για να ξαναβρεθούν χάρη σε μία φωτογραφία 22 χρόνια μετά, για να θυμηθούν, να αναπολήσουν, να αφηγηθούν, να λυτρωθούν…
 
Οι κ.κ. Μαρία Παρμάκη, Κατερίνα Σακελλαρίου, Όλγα Καραγιάννη, Ζωή Σπυριδάκη, και Ανέτα Μαυρίδου, πέντε «δικές μας» γυναίκες, «συναντούν» και μας παρουσιάζουν την Φέλια, η οποία μένει στην Ιταλία και είναι σχεδιάστρια μόδας, την Αμάντα, διοργανώτρια γάμων, την Άννα που ασχολείται με τα οικιακά, την δικηγόρο Σοφία αλλά και την Φαίη που είναι μεγαλοστέλεχος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας.
 
Εξιστορούν τις ιστορίες τους, όπως τις φαντάστηκε και τις εντύπωσε στις σελίδες του μυθιστορήματος η Άση Κιούρα, μέσα από τις οποίες θίγονται τα ζητήματα της αξίας της ζωής, των δυσκολιών των διαπροσωπικών σχέσεων, της ανασφάλειας, αλλά και της δύναμης της φιλίας και του έρωτα.
 
Μια ιστορία ρομαντική, λυτρωτική και απόλυτα καθηλωτική, γεμάτη έρωτα και ανατροπές. Ένα μυθιστόρημα που σε προϊδεάζει ήδη από το εξαιρετικής αισθητικής και καλαισθησίας εξώφυλλο, το οποίο σύμφωνα και με τα πρώτα σχόλια που δέχτηκε η συγγραφέας και μοιράστηκε με τους ακροατές του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» καταφέρνει να κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία του σελίδα. Όπως τόνισε άλλωστε η ίδια «έβαλα πρωτίστως τον εαυτό μου στην θέση του αναγνώστη και αναρωτήθηκα τι ζητάει από ένα ανάγνωσμα, τι θέλει και τι είναι αυτό που θα τον κρατήσει σε αυτό και δεν θα το κρατήσει απλά στο ράφι της βιβλιοθήκης του. Ήθελα να υπάρχει ένας σεβασμός προς τον αναγνώστη και έτσι προσπάθησα μέσα από τις ιστορίες μου να κρατήσω την αγωνία μέχρι τέλους».
 
Άλλωστε όπως επεσήμανε η ίδια πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο κάθε αναγνώστης ή αναγνώστρια μπορεί να βρει μέσα στους ήρωες του τον ίδιο του τον εαυτό. « Οι ήρωες και ηρωίδες του βιβλίου είναι δημιουργήματα της φαντασίας μου, ωστόσο όπως σε κάθε περίπτωση όλοι κουβαλάν στοιχεία από μένα, από φίλους και γνωστούς. Άλλωστε το βιβλίο γράφει για ανθρώπους καθημερινούς και πράγματα που βιώνουμε καθημερινά. Όλοι έχουμε μία φίλη, έναν φίλο κολλητό. Όλοι έχουμε προδοθεί από ένα φίλο, μία φίλη, όλοι κουβαλάμε λοιπόν τέτοια βιώματα. Όλες οι πρωταγωνίστριες είναι δε ηρωίδες του καιρού μας, του σήμερα. Είναι γυναίκες που θα συναντήσουμε στο διπλανό διαμέρισμα, στο ασανσέρ, σε μία δημόσια υπηρεσία κ.ο.κ.» εξήγησε.
 
Στόχος της να προσφέρει λίγες ώρες ξεγνοιασιάς σε κάθε αναγνώστη, όπως δήλωσε η κ. Κιούρα, και ενδεχομένως να τον προβληματίσει, στον βαθμό που μπορεί. Γι’ αυτό άλλωστε γράφει, για να πει μία ιστορία η οποία αποκτά υπόσταση και περιεχόμενο όταν η συγγραφή της βρίσκεται σε εξέλιξη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.