«Μια βραδια στον τοπο που γεννηθηκα»

Ο Κώστας Χατζής αποτελεί ξεχωριστή παρουσία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Μία από τις πιο αξιόλογες καριέρες συνθέτη – τραγουδιστή που ξεκίνησε από τις αρχές του ΄60 και φτάνει ως τις μέρες μας.
Ξεκίνησε από τους μικρούς χώρους της Πλάκας ως τραγουδιστής και κιθαρίστας, ερμηνεύοντας τραγούδια των πιο σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, με έναν τρόπο καθαρά προσωπικό και πρωτόγνωρο για το ελληνικό κοινό.
Ο Κώστας Χατζής υπήρξε από τους πρώτους τραγουδιστές που με μία κιθάρα μόνο, κατάφερε και μαγνήτιζε το πολυπληθές κοινό, που γέμιζε ασφυκτικά τους τόπους όπου εμφανιζόταν.

Εκτός όμως από την τραγουδιστική του πλευρά, ο Κώστας Χατζής έχει να παρουσιάσει και ένα πολύπλευρο και σημαντικό συνθετικό έργο.
Από την αρχή της καριέρας του παράλληλα με τα τραγούδια άλλων συνθετών, τραγουδούσε και ηχογραφούσε δικές τους συνθέσεις.
Βαθιά πολιτικά και κοινωνικά συνειδητοποιημένο άτομο ο Κώστας Χατζής, δεν δίστασε, σε δύσκολους μάλιστα καιρούς, να θίξει καίρια προβλήματα, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και μάλιστα σε μία γλώσσα, που πολλές φορές ήταν αρκετά σκληρή.
Εκτός όμως, από τα κοινωνικοπολιτικά τραγούδια του, ο Κώστας Χατζής έχει στο ενεργητικό του αρκετά ερωτικά τραγούδια, κάποια από τα οποία είναι μέσα στα ωραιότερα που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια.
Μια αναδρομή στην πολυετή καριέρα του έκανε ο συνθέτης – τραγουδιστής στην συναυλία που έδωσε στην Λιβαδειά, τον γενέθλιο τόπο του την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου του 2000.
Αυτή η συναυλία ηχογραφήθηκε και περιέχεται σ’ αυτό το cd, προσφορά στους πολυπληθείς φίλους τους αλλά και ένα μικρό δείγμα της λαμπρής του καριέρας στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.