Μια τιμητικη βραδια για το Ε.Ι.Ν.

Θεατρικό και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα παρουσίασαν τα Μαθητικά Κέντρα και οι Μαθητικές Εστίες του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2004 των οικότροφων μαθητών και μαθητριών, που διοργανώθηκαν από την διοίκηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας – Φ.Ε. και Μ.Ε. Κομοτηνής και τη ΔΕΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής το περασμένο Σάββατο, στο 1ο Λύκειο της Κομοτηνής.

Ηταν μια τιμητική βραδιά για το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, αφού ο θεσμός των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων διανύει φέτος το 55ο έτος της ζωής του, ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί από την ίδρυση του Ε.Ι.Ν. Για πρώτη φορά φέτος οι εκδηλώσεις της Μαθητικής Εστίας πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κομοτηνής, σύμφωνα με την επιλογή της διοίκησης του Ιδρύματος, ενώ εδώ και 55 χρόνια διεξάγονται σε διαφορετικές πόλεις της χώρας μας. Θαυμασμό προκάλεσαν στους παρεβρισκόμενους οι χορευτικές ομάδες των Μαθητικών Εστίων Αριδαίας (Ν. Πέλλης), Καρπενησίου (Ν. Ευρυτανίας) και Φιλιατών (Ν. Θεσπρωτίας) και των Μαθητικών Κέντρων Αγίου Γεωργίου (Ν. Φθιώτιδας) και Γρανίτσας (Ν. Ευρυτανίας) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ε.Ι.Ν. 2004.

Στις εκδηλώσεις του Ε.Ι.Ν. συμμετείχε με το δικό της πρόγραμμα και η χορευτική ομάδα του Δήμου Κομοτηνής.

185 μαθητές από τις προαναφερόμενες μαθητικές εστίες και μαθητικά κέντρα παρουσίασαν χορούς και τραγούδια απ όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης θεατρικά έργα, χορογραφίες, εκθέσεις ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής και φωτογραφίας.

«Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνει τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις των μαθητικών εστιών και μαθητικών κέντρων. Φέτος επιλέξαμε να γίνουν στην Κομοτηνή για πρώτη φορά. Οι μισές Εστίες συμμετέχουν ταυτόχρονα στις αντίστοιχες εκδηλώσεις στα Γρεβενά», τόνισε στη δήλωσή του ο υπεύθυνος Πολιτιστικών του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας κ. Γιώργος Σπανός, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συμμετοχή των παιδιών και ευχαριστημένος από το έργο που προσφέρουν.

«Κάθε χρόνο το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας διοργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες πανελλαδικά. Για φέτος επέλεξε την πόλη της Κομοτηνής ως τόπο διεξαγωγής τους, με τη συμμετοχή έξι μαθητικών εστιών από μονάδες του Ιδρύματος στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις αυτές καθιερώθηκαν πριν από 55 χρόνια, όταν είχε ιδρυθεί το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας», όπως μετέφερε ο διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας Κομοτηνής κ. Χρήστος Ιομέρης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε δεξίωση στη Φοιτητική Εστία Κομοτηνής.

Κάθε χρόνο μετά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Μαθητικής Εστίας ακολουθούν οι εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εστίας του Ε.Ι.Ν. Φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των φοιτητικών εστιών θα έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα, σύμφωνα με την υπεύθυνη Πολιτιστικών του Ε.Ι.Ν. κ. Ισμήνη Πλούμη, αφού εντάσσονται στον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων της Ξάνθης και γίνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, την Κυριακή 23 Μαΐου 2004.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.