Μια θεατρικη ομαδα τοσο ιδιαιτερη οσο και τα μελη της (+ Βιντεο)

«Αποχρώσεις»: 15 φοιτητές γεμάτοι κέφι και αγάπη για το θέατρο - Η πολιτική σάτιρα «Ράους» των Ρέππα-Παπαθανασίου η νέα τους παράσταση

Μία ομάδα γεμάτη κέφι, αγάπη για το θέατρο και νεανική ορμή είναι η φοιτητική θεατρική ομάδα «Αποχρώσεις». Τα 15 συνολικά μέλη της μας «συστήθηκαν» πέρυσι παρουσιάζοντας επί σκηνής μία πρωτότυπη παραλλαγή του γνωστού έργου του Σαίξπηρ, με τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα: η επόμενη μέρα», στην οποία οι ήρωες δεν πεθαίνουν αλλά «κλαίγονται» μιας και από ρομαντική περιπέτεια η ζωή τους έχει πλέον πάρει την … κάτω βόλτα και έχει μετατραπεί σε μία βαρετή και γεμάτη ρουτίνα καθημερινότητα.

Το όνομα της ομάδας είναι τόσο ιδιαίτερο όσο και τα μέλη του! Οι «Αποχρώσεις» ξεκίνησαν από μία «φοιτητοπαρέα» με παιδιά τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο και οι αποχρώσεις ενός ουράνιου τόξου. 

Άννα Τεζαψίδου, Ηρώ Βοϊδήλα «Όπως το ουράνιο τόξο συνδυάζει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, έτσι και η ομάδα μας συνδυάζει φοιτητές από όλες τις σχολές, με διαφορετική προσωπικότητα και υπόβαθρο» 

«Όπως το ουράνιο τόξο συνδυάζει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, έτσι και η ομάδα μας συνδυάζει φοιτητές από όλες τις σχολές, με διαφορετική προσωπικότητα και υπόβαθρο», είπαν η κ. Άννα Τεζαψίδου και η κ. Ηρώ Βοϊδήλα, υπεύθυνη και μέλος της ομάδας, εξηγώντας πως προέκυψε το όνομα της ομάδας.

Τα μέλη, κ.κ. Άννα Τεζαψίδου, Έντον Λέκα, Ηρώ Βοϊδήλα, Νεφέλη Λαδά, Κλαίρη Περδίκη, Έλενα Σαμαρά, Φιλοθέη Τζαλαζίδου, Δήμητρα Πολυσάκη, Πασχάλης Πομακάκης, Χρήστος Κατσιάκος, Άγγελος Νέγρης, Γεωργία Πετσελά, Ελισάβετ Τσιτλακίδου, Ευθυμία, Καλλιρόη Μασούρα, Σπύρος Μέγας, Σελίμ Σαγιάν, Φελεσάκης Γιάννης, Ζώτος Αναστάσης φαίνεται να αγαπούν πολύ τους αυτοσχεδιασμούς αλλά και τα έργα με σχετικά μικρή «ιστορία» επί σκηνής, αφού πιστεύουν πως όντες ερασιτέχνες τους επιτρέπουν να έχουν μία μεγαλύτερη ευχέρεια πάνω στο σανίδι.

Οι «Αποχρώσεις» δείχνουν μία ιδιαίτερη αδυναμία και στις κωμωδίες. «Μιας και είμαστε ερασιτέχνες και διαθέτουμε λιγοστό χρόνο, διαλέγουμε να ανεβάζουμε κωμωδίες. Έτσι οι πρόβες είναι πιο χαλαρές κι εμείς μπορούμε να δεθούμε μεταξύ μας, κάνοντας πλάκα και περνώντας καλά. Εξάλλου αυτό έχει πραγματικά σημασία».

«Το κοινό περνά πιο ευχάριστα, παρά τις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε αλλά ταυτόχρονα περνώντας καλά και γελώντας περνάμε και αρκετά μηνύματα», τόνισαν για να μιλήσουν στην συνέχεια για την νέα παράσταση που ετοιμάζουν. 

«Ράους»: Φρέσκια πολιτική σάτιρα από τους Ρέππα-Παπαθανασίου

 Το θεατρικό «Ράους», μία φρέσκια πολιτική σάτιρα από τους Ρέππα – Παπαθανασίου, που αφουγκράζεται τα σημεία των καιρών, επέλεξαν για τη φετινή τους παράσταση. Η πάλη των τάξεων, ένας οίκος ανοχής και ο έλεγχος της τρόικας θα «παρελάσουν» από την σκηνή του Κεντρικού Αμφιθεάτρου Πανεπιστημιούπολης στις 1 και 2 Ιουνίου και ώρα 20.00, ενώ σίγουρα τα βλέμματα θα «κλέψουν» τα χειροποίητα κουστούμια , μιας και στην φιλοσοφία της ομάδας είναι να περνάνε όλα από τα χέρια τους, από τα φώτα και τον ήχο, μέχρι τις αφίσες και τις χορηγίες.

Κλείνοντας δεν θα γινόταν να μην σημειωθεί πως εκτός από άφθονο γέλιο η παράσταση θα έχει και καλό σκοπό! Οι «Αποχρώσεις» αποφάσισαν να διαθέσουν τα έσοδα της φετινής τους παράστασης για την στήριξη των εθελοντών της Αντικαρκινικής Εταιρείας Κομοτηνής, με τους οποίους έχουν εγκαινιάσει μία όμορφη συνεργασία. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.