Μια τελευταια προσπαθεια για τον Χρηστο

«Να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια» ζήτησε ο πατέρας του μικρού Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Έκκληση ανθρωπιάς απεύθυναν για τον μικρό Χρήστο Θεοδωρίδη ο πατέρας του, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, μαζί με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Ροδόπης, οι οποίοι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τρίτης 7 Νοεμβρίου, λίγο πριν την τελική προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την τελική θεραπεία του εξάχρονου παιδιού, στην κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.
 
Τις ευχαριστίες του προς όλους όσους βοήθησαν μέχρι τώρα εξέφρασε ο κ. Θεοδωρίδης, που βοήθησαν να φτάσουν σε ένα ποσοστό επιδιόρθωσης 60%.
 
Όμως για να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια, ο πατέρας ζητά την συμπαράσταση όλων, ώστε να μπορέσουν να ελπίζουν σε πλήρη θεραπεία.
 
Τη στήριξη που γίνεται από τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων για την συγκέντρωση χρημάτων τόνισε η κ. Ελισάβετ Τσιτσιγιάννη εκ μέρους του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ροδόπης μαζί με τον κ. Νίκο Γιαννακίδη, πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. 

Το ιστορικό της προσπάθειας 

Ο Χρήστος-Γιώργος Θεοδωρίδης, από το Νοέμβριο του 2011 και σε ηλικία 4,5 μηνών πάσχει από νευρολογικό νόσημα, με συμπτώματα την κάμψη αυχένα, λύγισμα καρπών, τέντωμα ποδιών, γύρισμα ματιών προς τα πάνω, κραυγές και δακρύρροια, συμπτώματα, τα οποία εμφανίζονται μόνον κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 
Διάφορες φαρμακευτικές αγωγές από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2015 δεν επέφεραν κάποια βελτίωση, όμως μετά από επαφή με νευροχειρουργό από την Αγία Πετρούπολη και έναρξη θεραπείας του με τις συμβουλές του και φάρμακα από την Ρωσία έφεραν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης τον Οκτώβριο του 2016.
 
Το κόστος όμως της θεραπείας ήταν δυσβάσταχτο, για αυτό και από τον  Ιούλιο έως και το Νοέμβριο του 2016 η οικογένεια κάνει δύο εκκλήσεις για βοήθεια μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ενώ πραγματοποιήθηκε και ραδιομαραθώνιος για την συγκέντρωση χρημάτων.
 
Παράλληλα, μέσω των προσωπικών επαφών της οικογένειας, αλλά των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, ευαισθητοποιούνται φίλοι, συγγενείς, αλλά και πολλοί συμπολίτες, αλλά και ομογενείς από τη Ρωσία που ήδη έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση του Χρήστου.
 
Στο διάστημα αυτό συγκεντρώνεται ένα ποσό των 28.000 ευρώ, περίπου, το οποίο και δίνεται για τη συνέχιση της φαρμακευτικής αγωγής του παιδιού και την αμοιβή του γιατρού. Οι ομογενείς δε πρότειναν στην οικογένεια να μεταφερθεί η θεραπεία του παιδιού σε κλινική της Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας το κόστος της κλινικής αλλά και το υπόλοιπο ποσό της ασφαλιστικής κάλυψης των μηχανημάτων.
 
Από τον Ιανουάριο του 2017 ο Χρήστος αρχίζει να λαμβάνει και τη δεύτερη σειρά φαρμάκων, αγωγή που ακολουθεί μέχρι και σήμερα, ενώ από τον Μάρτιο του ’17 η κατάσταση του παρουσιάζει περαιτέρω βελτίωση.
 
Πέραν όμως της φαρμακευτικής αγωγής, η οποία βελτιώνει σταδιακά την κατάσταση, το παιδί μπορεί  να θεραπευθεί πλήρως από το νευρολογικό νόσημα με την τελική θεραπεία και την μικροεπέμβαση στην οποία θα πρέπει να υποβληθεί πριν από τον Ιούλιο του 2018, οπότε και θα κλείσει τα επτά του χρόνια και οι πιθανότητες για πλήρη αποκατάσταση, σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του θα μειωθούν δραστικά.
 
Η οικογένεια πρέπει να δώσει το ποσό της προκαταβολής που πρέπει να δώσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής παροχής, που έχει συναφθεί μεταξύ της κλινικής στην Αγία Πετρούπολη και της κλινικής στη Θεσσαλονίκη, εξέλιξη που θα ακύρωνε όλη την προσπάθεια του Χρήστου, της οικογένειάς του, αλλά και όλων όσων στάθηκαν πλάι τους όλο αυτό το διάστημα.
 
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να δοθεί ως προκαταβολή το ποσό των 5.500 ευρώ, ώστε να μη σπάσει το συμβόλαιο ιατροφαρμακευτικής παροχής με αριθ. 546798, που έχει συναφθεί μεταξύ της Κλινικής στην Αγία Πετρούπολη και της Κλινικής στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία για όσους θέλουν να βοηθήσουν είναι:

APΙΘΜΟΣ ΛOΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5353-060327-546
IBAN: GR91 0172 3530 0053 5306 0327 546
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΘEOΔΩPIΔHΣ ΠANAΓIΩTHΣ TOY ΓEΩPΓIOY

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.